Stenograme secrete ale PSD Iași: Cum vrea partidul să politizeze un miting secret (VIDEO)

Stenograme secrete ale PSD Iași: Cum vrea partidul să politizeze un miting secret (VIDEO)

Scandal de proporţii la Iaşi. Filiala judeţeană a PSD şi Primăria Iaşi sunt acuzate de a fi încercat să pună la cale manipularea unui miting ecologist. Asta după ce presa ieşeană a publicat o serie de stenograme dintr-o şedinţă a partidului social-democrat din 26 septembrie şi din care reiese clar planul de decredibilizare şi de deturnare a mitingului împotriva tăierii teilor din centrul oraşului, miting programat pentru 4 octombrie.

Marius Ostaficiuc, vicepreşedintele organizaţiei PSD Iaşi, îi învăţa pe cei 20 de colegi din cadrul filialei Tineretului Social Democrat cum să se infiltreze printre manifestanţi şi să dea mitingului o coloratură politică, scandând, de exemplu, pro sau contra proiectului Roşia Montană. E strategia primarului Gheorghe Nichita de a scăpa de un miting împotriva administraţiei oraşului, lasă de înţeles liderul PSD.

PSD nu este la primul scandal de acest fel. Recent Deputatul Viorel Hrebenciuc a recunoscut că a organizat o parte a manifestaţiilor din Piaţa Universităţii de anul trecut.

Stenograme din ședința PSD – Marius Ostaficiuc:

-„Pe data de 4, va fi un miting, pe lângă toate celelalte, câini, copaci, Roşia Montană şi celelalte, va fi un miting, în special, anti cei care au decis să taie teii. Nu mă interesează părerea voastră acum, dacă sunteţi pro sau contra tei. Nu v-o spun nici eu pe-a mea. Înţelegi? N-are rost. Adică, am intra în nişte discuţii, nişte polemici, alte întrebări, răspunsuri pe care nu le avem şi tot aşa. Acum ce se întâmplă aici… Suntem cu toţii aici, facem parte dintr-o structură organizată, pe care o reprezentăm şi care ….. deciziile asumate de către partid şi de către liderii ei, trebuie să ne asumăm şi noi. Dacă undeva aveţi păreri personale sau nu sunteţi de acord, vă propun să le păstraţi şi să nu participaţi la astfel de întâlniri colective care au un sens sau altul. Rolul nostru este să ne apărăm structura de partid, există o struzctură în opozitie, care va iniţia un marş anti cei care au dispus tăierea teilor”

-„Avem în grup… Dorohoiană… se numeşte, Sorin Bălănescu, Iordache şi alţii, sunt undeva la 7 persoane pe care le cunoaştem foarte bine şi noi, şi jandarmii, şi toată lumea. Aceste persoane vor iniţia marşul de protest, împotriva administraţiei locale, împotriva domnului Nichita şi a domnului Mihai Chirica. Noi va trebui să fim prezenţi acolo şi nu vă ascund că va trebui să faceţi şi voi parte dintr-o asemenea structură, să milităm pentru un alt subiect, şi să nu milităm pentru sau contra teilor. Adică trebuie să deviem subectul de la tei către Roşia Montană sau către orice alt subiect de actualitate. Este mai bine decât să-l concentrăm anti administraţia locală”

– „Din sală: Ce înseamnă prezenţa noastră acolo? Riscăm ceva? Ostaficiuc: Nu riscăm foarte mult pentru că… Chiar dacă pare că îi ajutăm şi ţipăm Roşia Montană, e la ordinea zilei, ştii? Există o adunare a Ministerului Mediului, undeva la……… pentru ei. Ei vor instiga tocmai în acea perioadă ca să poată să capete sens întâlnirea lor, vizează după cum spuneam atac frontal direct la administraţia locală şi nu ne interesează alte lucruri. Prezenţa noastră acolo va trebui să vă transmit luni mai multe date.Se ştiu mai multe date, dar nu sunt încă în masură să pot să vi le expun pentru că nu ştiu care va fi direcţia. Cert este că noi va trebui să fim cel putin organizaţi.  Şi fac aici apel la Bogdan Cruceanu, la băieţii din municipiu, cei din judeţ la fel, că pot fi şi ei prezenţi. Trebuie să ne găsească acţiunea organizaţi”.

-„De asta am luat decizia ca întâlnirea să fie astăzi, ca fiecare dintre voi să ştiţi la ce ne aşteptăm, nu vă închipuiţi că prezenţa voastră acolo este în contradicţie cu Piaţa, cu Piaţa Unirii. Este devierea atenţiei de la un subiect care ne deranjează către un subiect care ne deranjează mai puţin. Nu ştiu, cel puţin cu Roşia Montană, nu ştiu dacă îi deranjează sau nu”.

-„Dacă ar fi foarte uşor ca unii dintre noi să aibă prezenţă de spirit să-i spună presei, mass-mediei care va fi acolo,şi cred că va fi, păreri personale, în numele pieţei, de să zicem ură categorică împotriva lui Nichita sau de acceptare a unor compromisuri în colaborare, în cârdăşie cu cei trei, patru pe care vi i-am spun mai înainte. Cinci… Veţi avea toate detaliile. Adică, ne-au adus, am venit, mulţumim domului că ne-a sprijinit sau alte asemenea, atunci, categoric, trebuie se transformă toată Piaţa într-un bâlci, într-o mişcare politică”.

Stenograme secrete ale PSD: Tineri din partid, infiltrați într-un miting ecologist

Embed: