„Succesurile” lui Antonescu: Liderul PNL compară "lăzăroii" cu „omidele”

„Succesurile” lui Antonescu: Liderul PNL compară "lăzăroii" cu „omidele”

Într-o încercare de a-i da o replică fostului consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a uitat pentru câteva clipe regulile de gramatică.

Liderul liberal l-a comparat pe Lăzăroiu cu o omidă. Vorbind, însă, despre „lăzăroi”, Antonescu a simţit nevoia să folosească pluralul şi pentru cuvântul ales pentru comparaţie. În loc de „omizi”, însă, preşedintele PNL a spus „omide”.

„E problema lui Patriciu să-şi scuture de pe haine lăzăroii. Că nu are nicio vină, mai cad ca omidele. Ştiţi cum e, nu eşti vinovat. Îţi pătează costumul, dar trebuie să te speli”, a declarat Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Replica preşedintelui PNL a venit după ce Sebastian Lăzăroiu a dclarat, într-un interviu pentru EVZ, că Dinu Patriciu va avea grijă ca PNL să nu alunece spre socialism.

„Cred că Dinu Patriciu va avea grijă ca brandul PNL să nu însemne stânga în 2012. Nici nu ar fi o operaţiune grea. Pentru asta nu trebuie să cadă decât un cap. Cel mai înalt dintre ele. Şi cel mai înfierbântat”, a spus fostul consilier prezidenţial în interviul respectiv.

Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, omida este un substantiv feminin care defineşte „larva fluturilor dăunătoare pomilor, cu corpul alcătuit din segmente, uneori acoperit cu peri”. Pluralul pentru omidă este, conform aceluiaşi dicţionar, omizi.