Surse: PNL a obținut la negocierile cu PSD 18 prefecți, cu un prefect mai mult decât îi revenea prin algoritmul stabilit inițial

Surse: PNL a obținut la negocierile cu PSD 18 prefecți, cu un prefect mai mult decât îi revenea prin algoritmul stabilit inițial
Delegația PNL pentru consultările cu președintele Klaus Iohannis a fost formată din Florin Cîțu, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Rareș Bogdan. Foto: Inquam Photos / George Calin

Împărțirea posturilor de prefecți ar fi fost deja tranșată în coaliția de guvernare, PNL reușind să obțină la negocierile cu PSD un număr de 18 prefecturi, cu un prefect mai mult decât îi revenea prin algoritmul politic, stabilit inițial.

Prefecturile obținute de PNL

Potrivit surselor din partid, filialele în care PNL va numi prefecți sunt: Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui.

Această distribuție a mandatelor are loc în contextul în care, la negocierile cu PSD, președintele PNL, Florin Cîțu, a insistat și a reușit să obțină mandatul de prefect al județului Cluj, după ce anterior, Orban a provocat un adevărat scandal în interiorul partidului când a cedat funcția celor de la UDMR.

Conducerea PNL a reușit să impună prefect și la Suceava, o filială condusă de un greu al PNL, Gheorghe Flutur, dar care nu a avut prefect până acum. De asemenea, și județul Maramureș va avea prefect liberal, după ce, până acum, prefectul a fost de la PMP și apoi de la USR.

Cum au fost distribuite mandatele

Conform surselor interne, strategia alocării prefecturilor în PNL a avut în vedere premierea filialelor cu rezultate foarte bune, ca atare 9 prefecți sunt din primele 20 de filiale, dar și întărirea celor cu rezultate  sub așteptări, 9 dintre prefecți provenind așadar din ultimele 20 de filiale.

În partid au apărut și unele nemulțumiri. În județul Giurgiu, de exemplu, unde mai mulți primari au plecat la PSD.

La fel și în cazul filialei Iași, condusă de Costel Alexe, un apropiat al lui Ludovic Orban, în timp ce Alexandru Muraru doar îi face acestuia jocurile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră