Tăriceanu: Iohannis este inadecvat pentru funcția de președinte, nu are nici experiența, nici competențele necesare

Tăriceanu: Iohannis este inadecvat pentru funcția de președinte, nu are nici experiența, nici competențele necesare
Foto: cotidianul.ro

Fostul candidat la prezidențiale Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, într-o conferință de presă, că deși Klaus Iohannis a câștigat alegerile, îl consideră o persoană neadecvată pentru această funcție deoarece nu are experința necesară, relatează HotNews.

”Nu avem altă opțiune decât una clară, de a respecta votul democratic. Rezultatul nu e cel pe care l-am așteptat, dar așa e în democrație. Așa cum noi respectăm rezultatul votului din 2014, și adversarii noștri trebuie să respecte rezultatul votului din 2012. Am fost alături de Victor Ponta, ne-am asumat proiectul USL 2 și tot împreună îmi asum și o parte a eșecului. Și eu simt responsabilitatea votului celor peste cinci milioane de cetățeni și pentru care trebuie să ne ducem mandatul la bun sfârșit”, a declarat Tăriceanu.

”Rămân de părere că domnul Iohannis, cu toate că e câștigătorul, rămâne o persoană inadecvată pentru funcția de președinte. Nu are nici experiența, nici competențele necesare. Nu va reprezenta decât o continuare a regimului Băsescu. E înconjurat și manevrat de cei din PDL și o să asistăm la o continuare a regimului Băsescu”, a afirmat președintele Senatului.

”Nu pot să trec peste remarca domnului Iohannis – „ne-am luat țara înapoi”. Această remarcă nu o înțeleg, nu știu de la cine a luat-o, la cine o dăm, mi se pare o remarcă tipică pentru Băsescu. Dacă începe de la bun început iarăși să divizeze România e un semn foarte prost”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu: Iohannis este inadecvat pentru funcția de președinte

Ultima oră
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori