Teodor Atanasiu, urmărit penal de DNA pentru infracțiuni comise la referendum

Teodor Atanasiu, urmărit penal de DNA pentru infracțiuni comise la referendum
Foto: informatiadealba.ro

Președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, și Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobrițoiu, sunt urmăriți penal de către procurorii DNA pentru o serie de infracțiuni comise la referendumul din 29 iulie, arată HotNews.

Teodor Atanasiu este acuzat de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, infracțiunea de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Dumitru Samson este acuzat de trafic de influență, complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Fostul ministru Teodor Atanasiu, președinte al PNL Alba, a fost audiat joi la Direcția Națională Anticorupție Cluj. La ieșirea de la audieri, acesta a explicat că este cercetat ca învinuit pentru că ar fi folosit bani sau autocare pentru a duce lumea la vot