Traian Băsescu a participat la ședința CCR: "Doresc ca judecătorii să privească lucrurile în ansamblu"

Traian Băsescu a participat la ședința CCR: "Doresc ca judecătorii să privească lucrurile în ansamblu"

Update 14:35: Traian Băsescu a părăsit ședința Curții Constituționale, fără a face declarații suplimentare.

Președintele suspendat a ajuns, luni, la ora 14:00, la sediul Curții Constituționale.

„Principala așteptare de la judecătorii CCR este să nu ia lucrurile fragmentat, ci să le privească în ansamblu, ca să înțelegem toți și inclusiv românii ce s-a întâmplat săptămâna trecută,” a spus el.

În trecut, la ședință se prezenta consilierul prezidențial Bogdan Diaconu. De data aceasta, președintele suspendat a ales să vină el însuși deoarece consideră că este important ca judecătorii Curții să aibă mesajul președintelui direct de la el.

De asemenea, Băsescu a spus este sigur că se va merge la referendum, iar suspendarea sa și schimbarea lui Blaga și Anastase de la președinția Camerelor Parlamentului le-a numit „decapitarea primilor trei oameni din stat.”

Pe ordinea de zi a ședinței CCR se află legea referendumului, legea atributiilor CCR și revocarea lui Vasile Blaga și Roberta Anastase.

Mai întâi se va discuta neconstituționalitatea Legii privind modificarea organizării și funcționării CCR, sesizarea fiind formulatăde 67 de deputati PDL, iar apoi revocarea celor doi președinți ai Senatului și Camerei Deputaților.

De asemenea, pe ordinea de zi se află și cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituționalădintre Parlament și președinte, dar și constatarea existenței împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcției de președinte al României.

Traian Băsescu a ajuns la sediul Curții Constituționale

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21332').select();" id="embed_text_21332" />