Traian Băsescu: Chiar dacă se invalidează referendumul, ei ar gândi să organizeze unul nou, până iese

Traian Băsescu: Chiar dacă se invalidează referendumul, ei ar gândi să organizeze unul nou, până iese

Invitat luni în cadrul emisiunii Ultimul cuvânt”, difuzată de B1 TV, președintele suspendat Traian Băsescu, a declarat că în condițiile în care referendumul pentru demiterea sa va fi invalidat, „povestea nu se termină”, ci USL ar lua în calcul organizarea unui nou referendum, „până iese”.

„Dacă se invalidează referendumul, povestea  nu se termină. Ei se prevalează de un articol votat de Parlament, iar Curtea nu poata invalida o hotărâre a Parlamentului. Ei au creat condițiile să facă treaba asta acum. Dar și-au luat așa o papară pe extern pentru nerespectarea statului de drept. Ei ar gândi să organizeze un nou referendum. Până iese…Mă aștept să mă cheme în fața Parlamentului să mă anunțe: te-am demis”, a spus președintele suspendat.

Băsescu a mărturisit că obiectivul său la referendum este să scape țara, care „a încăput pe mâna unor năuci”.

„E necinstit să iei un președinte cu 8 ani de exercitare a funcției, care a trecut țara prin criză cu costuri enorme de popularitate, și să îi spui acum mai obține tu 50%. e imoral politic. Și asta a avut o greutate destul de mare în poziția liderilor europeni. Obiectivul meu e să obțin 50% plus unu la referendum. Pe mine nu mă interesează cât vin, pe mine mă interesează să obțin un vot în plus. Nu mă bat pentru un scaun, mă bat pentru țara mea care a încăput pe mâna unor năuci. Am fost suspendat de două ori degeaba, când se adună o coaliție de pușcăriabili”, a mai spus Băsescu.

Vezi AICI alte declarații ale lui Traian Băsescu.

Băsescu: USL ar organiza un nou referendum, dacă acesta va fi invalidat

Embed: " />