Traian Băsescu: Confirm că l-am recomandat pe Daniel Morar procuror general. Mona Pivniceru a refuzat

Traian Băsescu: Confirm că l-am recomandat pe Daniel Morar procuror general. Mona Pivniceru a refuzat

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, în emisiunea „Sub semnul întrebării”, de pe B1 TV, că l-a propus pe fostul șef al DNA, Daniel Morar, pentru funcția de procuror general al României, în mai multe discuții cu ministrul Justiției, Mona Pivniceru.

Întrebat dacă a avut întâlniri pe tema numirilor la DNA și Parchet cu Mona Pivniceru, președintele a răspuns: „Categoric da. Și nu a fost una, au fost mai multe, am rostit acest nume. Daca nu-l vreți pe Morar, și eu sunt de acord că țara asta nu are un singur procuror. Pivniceru poate să-mi propună încă 30 de procurori la fel de respectabili, crdibili ca Morar. Problema este că nu sunt așa de cunoscuți ca Morar. Dacă vreți să deveniți credibili, puneți un procuror credibil. Nu crapă nimeni dacă îl mai pun încă 3 ani”, a spus președintele.

Acesta a precizat însă că ministrul Justiției i-a refuzat propunerea.

„Pivniceru mi-a spus foarte deschis: niciodată. Eu nu fac o presiune, eu le-am dat o soluție facilă de credibilizare a numirii procurorilor. Și eu sunt adeptul ideii că țara are mult mai mulți procurori decât Morar. Morar și încă 2-3 sunt însă recunoscuți, nu trebuie să mai stea să-i observe până la raportul mcv din decembrie. Am propus-o ca o variantă de a stinge rapid și credibil un punct. Trebuie să ne ferim în orice situație de a pune oameni cu care să te înțelegi. Sunt convins că doamna Pivniceru poate propune un procuror credibil”, a mai spus președintele.

Băsescu: L-am recomandat pe Daniel Morar pentru funcția de procuror general

Embed: