Traian Băsescu: Nu am dezvăluit identitatea ofițerului pentru a câștiga Elena Udrea alegerile (VIDEO)

Traian Băsescu: Nu am dezvăluit identitatea ofițerului pentru a câștiga Elena Udrea alegerile (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de rpesă, că nu a dezvăluit identitatea ofițerului acoperit pentru a o ajuta pe Elena Udrea să câștige alegerile prezidențiale.

”Unii au spus președintele a ieșit cu acest subiect ca să-l lovească pe Ponta, să câștige Udrea. E o minciună, fabulație. Mai mult, spun că l-am lovit că sunt în înțelgere cu Iohannis. Nu. Nimeni nu m-aș fi iertat dacă Ponta iese președinte și peste câțiva ani într-un proces și sunt covins că se vor deschide procese SIE ar fi obligat să dea informația oficială ca SIE a fost ofițer. Ce s-ar întâmpla cu dânsul în funcție? Unde ar fi România? Cum ar arăta România? De un lucru sunt convins, este un secret pe care SIE nu-l poate ascunde la solicitarea instanțelor, s-au încălcat prea multe legi, inclusiv Constituția, cu racolarea lui ca ofițer al SIE în timp ce era și procuror, interzis de constituție”, a afirmat președintele.

”Sunt convins că dacă un astfel de incident ar fi apărut în timpul mandatului dl Ponta o țară întreagă mi-ar fi spus că am fost în înțelegere cu dl Ponta să nu divulgăm acest lucru iar eu vă spun că nu am nicio înțelgere cu nimeni, nici să mă apropii de cel care reprezinta PNL, care a fost mână în mână la suspendările din 2007 și 2012, nu pot fi partener”, a expluicat el.

”Un alt argument că nu are nicio legătura cu campania ceea ce am afirmat legat de Ponta și Melescanu e că am tras semnalul de alarmă cu luni de zile, nu am venit hodoronc-tronc acum, am avertizat în mod repetat că printre cei care se prefigurează a fi candidați, unul a fost ofițer acoperit. Eu sunt convins că dacă Ponta nu era în situația de a fi încălcat constituția ar fi recunoscut că a avut și el o perioadă în care a profitat de acest statut și pe urmă a renunțat că și-a dat seama că nu e de el”, a spus Băsescu.

”Faptul că a încălcat constituția l-a împiedicat să intre în acest joc în care se compromite SIE, a intrat într-un joc politic pentru acoperirea unei ilegalități. Nu am inventat acest incident de campanie, am făcut nenumărate apeluri să fi reglementat înainte. Imaginați-vă o hotărâre judecătorească după doi ani de mandat în care SIE e obligat să dea informația și gândiți-vă cum ar arăta președintele dumneavoastră pe plan internațional. De aceea am insistat că cel mai bun lucru e să recunoască. Bine ar fi ca Ponta să recunoască, îi va lasă mâinile libere de o minciună pe care a spus-o în tandem cu alții și cu un întreg serviciu”, a arătat șeful statului.

”Mai e un lucru pe care am obligația să îl spun, dacă am fi avut un control parlamentar corect nu s-ar fi ajuns aici și nu aș fi fost nevoit să fac aceste declarații publice”, a mai spus Traian Băsescu.

Băsescu: Nu am dezvăluit identitatea ofițerului pentru a câștiga Udrea alegerile

Ultima oră
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis