Traian Băsescu și-a depus candidatura pentru Primăria Generală: Voi face peste 30% / Despre traficul din București: „Parcă-mi vine să râd. La noi e ca la filmele cu Stan și Bran” (VIDEO)

Traian Băsescu și-a depus candidatura pentru Primăria Generală: Voi face peste 30% / Despre traficul din București: „Parcă-mi vine să râd. La noi e ca la filmele cu Stan și Bran” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Traian Băsescu și-a depus candidatura pentru Primăria Generală a Capitalei. Acum europarlamentar PMP, el este convins că va obține peste 30% în opțiunile de vot: „vom vedea dacă va fi suficient”. Băsescu a declarat că marile probleme ale Bucureștiului țin de poluare, sistemul de încălzire și trafic. Acesta a precizat că, atunci când vine vorba de traficul din București, îi vine și să râdă pentru că e „ca la filmele cu Stan și Bran”. El a afirmat că puținele investiții din ultimii ani nu au fost făcute cu cap. Despre sistemul de termoficare, a precizat că de când a plecat el de la Primărie nu s-a mai făcut mai nimic, chiar dacă de ani de zile se știe că RADET va intra în faliment. Cât despre poluare, Băsescu a afirmat că aceasta este, de fapt, problema de fond a Capitalei.

Marile probleme ale Bucureștiului, în viziuna lui Traian Băsescu: Încălzirea, traficul, poluarea

Despre cele mai mari probleme ale Capitalei, Traian Băsescu a afirmat: „Încălzirea. Încălzirea și apa caldă. Au rămas la stadiul la care le-am lăsat. Știți că am făcut contorizarea în madatul meu. Am modernizat și automatizat cele 756 de puncte termice și de atunci s-a știut că RADET va intra în faliment, odată cu contorizarea la scara de bloc. Toată lumea a știut lucrul acesta și nu s-a făcut nimic. Trebuiau aduse în spatele noilor puncte termice centralele de cvartal, care să fie cuplate la unul-două-trei puncte termice, în funcție de numărul de blocuri. Asta e rezolvabil și se va întâmpla la scurt timp după începera mandatului”.

„Fondul problemei de poluarea, care trebuie rezolvată reducând pierderile de energie. Una dintre propunerile mele la Comisia de Mediu a PE a fost izolarea termică a blocurilor și a caselor. Atât timp cât blocurile pierd 20% din cantitatea de căldură, adică încălzesc atmosfera… Cei care produc energia asta consumă și ei și eliberează în atmosferă emisii de carbon. E una din soluțiile să diminuăm pierderile de căldură. Așa se va produce mai puțină energie termică pentru încălzire. Va fi soluația prima pusă pe lista de priorități în acest proces al Europei verzi, în acest Green Deal”, a continuat Băsescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Întrebat în legătură cu traficul din Capitală, Băsescu a afirmat: „Parcă-mi vine să râd. La noi e ca la filmele cu Stan și Bran: s-a făcut pasajul Basarab și când vii spre fostul 1 Mai, spre bulevardul Mihalache de la coborârea din rampa pasajului, dai de două semafoare pe distanța de 100 de metri. Cum e posbil să nu se fi făcut în continuarea pasajului un pasaj subteran? Sau să bagi Mihalache pe sub pământ și să lași să vină fluxul normal de trafic de pe pasaj”.

„Bucureștiul trebuie săpat pe una din direcții. La Piața Romană ai nevoie de pasaj subtearan, la Arcul de Triumf e nevoie de pasaj subteran pe unul din sensuri, numai așa poți fluidiza traficul. Nu le-am inventat eu, sunt într-un studiu finanțat de guvernul japonez, pe care eu l-am găsit în Primărie și am încercat să-l pun în aplicare. Pasajul Basarab și cel de la Casa Presei Libere sunt efecte ale acelui studiu. El trebuie pus în aplicare, nu povestit. Bucureștenii m-au suportat când am refăcut simultan fundația pe Magheru și pe Calea Victoriei. M-au înjurat vreo opt luni cât a durat lucrarea de consolidare a fundației, dar apoi m-au iertat”, a mai declarat candidatul PMP la Primăria Capitalei.

Băsescu: Voi face peste 30% în opțiunile de vot

Întrebat dacă intrarea sa în cursa electorală va rupe voturi de la Gabriela Firea (PSD) sau Nicușor Dan (PNL-USR/PLUS), Băsescu a răspuns: „N-am o analiză pe rupturi, dar am pe electorat și vă pot spune că voi face peste 30% în opțiunile de vot. Vom vedea dacă va fi suficient, dar voi face peste 30%”.

Întrebat de unde crede că va obține cele mai multe voturi, Băsescu a răspuns: „De la bucureșteni :)”. A insistat apoi că va primi „mult peste 30%” dintre voturile celor care se vor prezenta la urne.

Băsescu spune că PMP a fost umilit de PNL

PSD urmează să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, pe 17 august. Întrebat dacă PMP va susține în continuare Guvernul PNL sau va vota moțiunea, Traian Băsescu a declarat că Partidul Mișcarea Populară se va ține de cuvânt în continuare și va respecta înțelegerea cu liberalii, chiar dacă atitudinea lor în negocierile din București nu a fost deloc corectă.

„PMP va rămâne loial alianței cu PNL, chiar dacă ne-au făcut ce ne-au făcut și au determinat intrarea mea în această cursă. Pur și simplu ne-au umilit: șase luni de când s-a convenit susținerea guvernului, ne-au spus că mergem în alianță la București și, cu o săptămână înainte, ne-au spus că nu se mai poate, ceea ce nu e în regulă. Asta nu înseamnă că noi nu ne vom ține cuvântul dat de a-i susține până la ultimul vot”, a răspuns Traian Băsescu.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“