Traian Ungureanu: Premierul Victor Ponta a luat peste picior guvernul federal german

Traian Ungureanu: Premierul Victor Ponta a luat peste picior guvernul federal german

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a declarat, duminică, la o conferință de presă, că premierul Victor Ponta a luat peste picior guvernul federal german declarând că este gata să înveţe limba germană.

Primul-ministru Victor Ponta a ţinut din să ia, din nou, peste picior guvernul federal german, declarând că este gata să înveţe limba germană, fiindcă altfel nu se mai poate astăzi în Europa. Dacă asta doreşte Victor Ponta, putem începe cursurile de limbă germană chiar acum. Îi propunem primului-ministru o formulă simplă pe înţelesul tuturor: «Guvern USL, România kaputt». În nemţeşte: «USL regierung, Rumanien kaputt»„, a spus Ungureanu.

Ungureanu susține că insultele lansate de Ponta la adresa Germaniei se întorc împotriva românilor, întrucât Germania este „stâlpul Uniunii Europene, un prieten şi un partener economic impecabil al României”.

Prin urmare, Germania este o ţară pe care un adversar al democraţiei şi un incompetent în materie de economie, ca Victor Ponta, o detestă”, a spus Ungureanu.

Atacurile vin după afirmațiile premierului Victor Ponta, făcute în cadrul unei reuniuni organizate la ambasada Franței. „România este o ţară francofonă şi francofilă. În ultimele zile am vorbit mult în franceză, engleză, portugheză, italiană…Din păcate, nu vorbesc germană. Trebuie învăţată şi germana, este foarte clar, în Europa de astăzi. Dar sunt foarte mândru să vorbesc franceza„, a spus Ponta cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

Traian Ungureanu, despre Victor Ponta

Embed: " />