UDMR nu a decis dacă rămâne alături de PSD la guvernare

UDMR nu a decis dacă rămâne alături de PSD la guvernare

UDMR nu s-a decis dacă rămâne sau nu alături de PSD la guvernare iar preşedintele Uniunii Kelemen Hunor spune că nu are multe aşteptări de la preşedintele Klaus Iohannis în ceea ce priveşte problemele minorităţilor naţionale.

UDMR nu are multe aşteptări de la Klaus Iohannis în probleme care privesc minorităţile naţionale. Preşedintele Uniunii Kelemen Hunor a spus că odata cu alegerea lui Iohannis ca preşedinte al României va urma o perioada lunga de pauză în implementarea drepturilor minorităților naționale.

„Alegerea lui Iohannis ne transmite mesajul că România este un stat model, în care problema minorităților naționale este rezolvată, deoarece alegătorii au votat pentru un președinte din rândul minorității germane. Acest lucru desigur nu este adevărat dar din această cauză dezideratele maghiarilor sunt discreditate”, a spus Kelemen Hunor.

Între timp, UDMR nu s-a decis dacă va rămâne sau nu la guvernare. Borboly Csaba a anunţat că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România trebuie să se hotărască ce va face în continuare, în măsura în care alegătorii au arătat deja că îl preferă pe Klaus Iohannis.

În opinia lui Borboly răspunsul la întrebarea „pe ce cale vom continua” nu trebuie căutat cu PSD, ci schimbarea trebuie realizată pe baza votului exprimat de cetăţenii maghiari.

Înaintea turului doi de scrutin, UDMR şi-a sfătuit alegătorii să voteze „cum le dictează conştiinţa”.