Udrea, despre Legea Capitalei: Chiliman pune gazon iar Vanghelie nu are bani de apă

Udrea, despre Legea Capitalei: Chiliman pune gazon iar Vanghelie nu are bani de apă

Ediția de joi a emisiunii “Evenimentul Zilei” cu Robert Turcescu și Ion Cristoiu, difuzată de B1 TV, a avut-o invitată pe Ministrul Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea.

Cei trei au dezbătut recenta lege a Capitalei care presupune un buget unitar al Bucureștiului și alegerea primarilor de sector de către consilierii generali din rândul acestora.

Elena Udrea susține că nu este normal ca bugetul Sectorului 1 să fie de trei ori mai mare decât cel al Sectorului 5, argumentându-și declarația prin exemplul: „Chiliman are atât de mulți bani încât s-a apucat să pună gazon în sector, în timp ce în Sectorul 5 nu există bani pentru asfaltarea străzilor”.

Elena Udrea dezbate Legea Capitalei

Ministrul spune că nu se poate obține o dezvoltare unitară a Capitalei fără această lege. Aceasta susține că în acest moment atribuțiile între primarul general și cei de sector nu sunt împărțite corect.

Elena Udrea a anunțat în cadrul emisiunii că nu vrea să obțină toți banii pentru ea fiindcă „eu nu voi candida pentru postul de Primar General”.

Bucureștiul va stagna fără legea Capitalei, Elena Udrea

Elena Udrea consideră că toate argumentele împotriva legii Capitalei sunt pur politice. „Nimeni nu vrea să desființeze sectoarele. Este absurd!”, susține Udrea.

„Să ne opunem Partidului Democrat Liberal, doar asta se aude în jurul Legii”, a adăugat președintele PDL București.

Opoziția în cazul Legii Capitalei este strict politică