Un controversat primar din România s-a vaccinat cu serul AstraZeneca, din lotul suspect

Un controversat primar din România s-a vaccinat cu serul AstraZeneca, din lotul suspect

Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, primarul municipiului Bacău, a declarat că s-a vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul suspect, suspendat temporar de autorități.

Primarul USR PLUS, cunoscut pentru mai multe inițiative controversate la nivel local, a făcut dezvăluirea pe pagina sa de Facebook.

„La începutul lunii martie m-am imunizat și eu cu vaccinul AstraZeneca din acest lot suspendat.Nu am avut efecte secundare majore. La fel ca mine, alte mii de români s-au imunizat cu vaccinul din acest lot şi nici la ei nu există efecte secundare negative majore.

Chiar şi aşa, cred că este binevenită această măsură generată din dorinţa de precauţie maximă”, a scris, pe Facebook primarul municipiului Bacău.

Lucian Viziteu, autorul unor inițiative controversate

De asemenea, edilul a mai precizat faptul că vaccinarea cu serul AstraZeneca este suspendată în Bacău, până la sosirea noului lot.

„Ca măsură de prevenţie şi precauţie maximă, în baza hotărârii CNCAV, se suspendă temporar imunizarea cu vaccinul AstraZeneca din lotul 2856.

De aceea, programările de vineri 12 martie, din centrul de vaccinare din municipiul Bacău, se suspendă câteva ore până vom primi vaccinuri dintr-un nou lot. După cum ştiţi, şi alte ţări au suspendat loturi strict ca o măsură de prevenţie. Am încredere în deciziile medicilor noştri şi în recomandările Ministerului Sănătăţii.

Procesul de imunizare trebuie să continue la fel ca şi până acum. Scopul nostru este să ne reluăm cât mai repede viaţa de dinainte de pandemie, să ne putem vedea oricând cu părinţii, bunicii şi prietenii fără teama că am putea să-i infectăm pe cei dragi”, a mai declarat Lucian Viziteu.

În doar șase luni de zile de la preluarea funcției, Lucian Viziteu a fost implicat în mai multe scandaluri: Politicianul USR PLUS a vrut să organizeze un referendum cu privire la restricțiile anti-COVID-19, a cerut creșterea cu 140% a taxei pentru salubrizare, a pierdut un proces de transparență, după ce a refuzat să comunice mai multe informații de natură financiară, a cerut suspendarea finalizarăriiSpitalului Municipal Bacău.

Urmăriți B1TV.ro și pe