Un proiect de incluziune socială de peste 4 milioane de euro, implementat în Sectorul 4. Primarul Daniel Băluță: Comunitatea defavorizată va beneficia de tot ceea ce înseamnă civilizație (FOTO, VIDEO)

Un proiect de incluziune socială de peste 4 milioane de euro, implementat în Sectorul 4. Primarul Daniel Băluță: Comunitatea defavorizată va beneficia de tot ceea ce înseamnă civilizație (FOTO, VIDEO)

Grădiniță, terenuri de sport, străzi asfaltate și blocuri de locuințe reabilitate. Toate acestea se regăsesc intr un proiect de incluziune socială, pe care Primăria Sectorului 4 îl implementează într-una dintre cele mai sărace zone din București.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Daniel Băluță: Nimeni nu este lãsat în urmã în Sectorul 4

Peste patru milioane de euro, bani europeni, vor fi investiți în cartierul dintre Aleea Nehoiu și Drumul Crețeștilor care va fi reabilitat. Aici, sute de familii nevoiașe locuiesc de ani buni la limita subzistenței. Primarul spune ca acest proiect este deosebit de important pentru locuitorii defavorizati ai sectorului 4.

„Ce vedeti azi e dovada concreta ca nu lasam pe nimeni in urma, continaum lucrari sa oferim tuturor celor din Sectorul 4 prosperitate, e promisiunea facuta si de care ma tin, ca se poate.

Am creat aici un grup de acţiune local pentru o comunitate defavorizată din Sectorul 4, care, într-un timp foarte scurt, va beneficia de tot ceea ce înseamnă civilizaţie. Discutăm despre reabilitare termică, discutăm despre refacerea infrastructurii stradale, discutăm despre renovarea unei grădiniţe, discutăm despre iluminat public, despre centru de incluziune socială şi tot ceea ce este normal să existe în absolut toate comunităţile Bucureştiului. Cu 4 milioane de euro, bani proveniţi de la UE, vom face toate aceste lucruri”, a declarat Băluţă, într-o conferinţă de presă.

Un proiect de incluziune socială de peste 4 milioane de euro, implementat în Sectorul 4

Un proiect de incluziune socială de peste 4 milioane de euro este implementat în Sectorul 4

Primaria Sectorului 4 a reusit sa finalizeze deja cateva lucrari de pe lista. Printre care si reparații si lucrãri de hidroizolare la terasa blocurilor, termoizolarea pereților si refacerea instalațiilor electrice.

„În acest program avem o gradiniță finalizata, avem un centru de incluziune sociala, care ne va ajuta sa ii consiliem pe cei de aici si gratie investitiilor derulate in sud vom creea locuri de munca bine platite pentru conditii normale”, a mai spus Daniel Băluță.

În cadrul acestui proiect, nu doar blocurile de locuințe vor fi modernizate. Întreaga zonã va avea o cu totul altã înfãțișare. Vor fi create și amenajate spații verzi, zone de agrement, de plimbare și locuri de joacã.

„Din cei 4 milioane euro din fonduri europene, în afară de investiţiile în infrastructură pe care le va face Primăria, locuinţe sociale, grădiniţe, şcoli, spaţii de joacă şi de agrement, grupul de acţiune locală va iniţia un program complementar prin care vor fi sprijiniţi copiii care merg la grădiniţă şi la şcoală, vor fi o serie de ajutoare sociale pentru persoanele care au nevoie de astfel de sprijin, dar foarte important un program de calificare, un program integrat de formare profesională şi de mediere pe piaţa forţei de muncă, astfel încât beneficiarii acestor servicii să nu aibă doar acces la locuinţe sociale sau servicii de educaţie, dar să aibă şi şansa unui venit care să le asigure un trai decent”, a spus Radu Onofrei, vicepreşedinte al Grupului de Acţiune Locală Sector 4.

Un proiect de incluziune socială de peste 4 milioane de euro, implementat în Sectorul 4