Valoarea voucherelor de vancanță ar putea fi majorată cu peste 600 de lei. Ce condiție vor avea de îndeplinit bugetarii

Valoarea voucherelor de vancanță ar putea fi majorată cu peste 600 de lei. Ce condiție vor avea de îndeplinit bugetarii
Foto: Facebook / Bogdan Trif

Bogdan Trif, ministrul Turismului, a anunțat sâmbătă, în direct la Antena 3, că valoarea voucherelor de vacanță va fi majorată de la 1.450 de lei, la 2.080 de lei, pentru cei ce aleg să meargă în vacanță în extrasezon, potrivit stiripesurse.ro.

Decizia face parte dintr-o propunere a Ministerului Turismului și va fi discutată cu figurile relevante din sector, în următoarea perioadă. În plus, ministrul a precizat că beneficiarii pot opta să își petreacă vacanța în lunile octombrie – noiembrie și martie – aprilie, când de regulă se înregistrează un număr redus de turiști, și vor primi vouchere majorate. Măsura ar putea fi aplicată de anul viitor.

Acestea fiind spuse, demnitarul a declarat că, săptămâna viitoare, va avea loc o întâlnire cu reprezentanții industriei turismului, iar propunerea poate fi îmbunătățită, adăugând că măsura distribuirii de vouchere de vacanță va fi prelungită și după 2020.

Voucherele de vacanță au eliminat 60% din turismul „la negru”, iar în 2019 numărul beneficiarilor s-a dublat față de anul precedent, a adăugat Trif. În acest an vouchere au fost distribuite mai târziu, iar bani au primit toate instiuțiile statului, dar unele au ales să îi cheltuie în alte moduri, a mai spus Bogdan Trif, ministrul Turismului..