Varujan Vosganian (PNL): Stabilitatea cursului de schimb, strâns legată de demiterea lui Băsescu

Varujan Vosganian (PNL): Stabilitatea cursului de schimb, strâns legată de demiterea lui Băsescu
Foto: comunicatemedia.ro

Varujan Vosganian, vicepreședintele Partidului Național Liberal, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că stabilitatea cursului valutar este dată de demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, arătându-se îngrijorat de faptul că a fost atins pragul psihilogic de 4,6 lei pentru un euro.

”Stabilitatea cursului de schimb şi reîntoarcerea sa la un palier care să nu afecteze creditele românilor şi care să readucă cursul de schimb la un nivel suportabil nu este dată de menţinerea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, ci, dimpotrivă, de demiterea sa. Faptul că în ultimele zile cursul de schimb a avut această evoluţie se datorează, în mare măsură, scăderii investiţiilor străine, ajungând ca în 2011 ele să fie de cinci ori mai mici decât în 2008. (…) Dacă românii doresc ca în bugetele lor şi dacă companiile doresc ca pe termen scurt riscul valutar legat de cursul de schimb să fie diminuat, acestea sunt legate de demiterea lui Traian Băsescu”, a spus acesta, conform Agerpres.

Varujan Vosganian a susţinut că România are şansa de a reintra în normalitate, prin demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi prin angajamentele luate de Guvernul USL.

“Semnalul pe care Guvernul îl va da este că România va putea, în 2012, să coboare deficitul bugetar din nou sub 3%. De aceea, preocuparea noastră pentru stabilizarea indicatorilor macroeconomici este legată de preocuparea noastră de stabilizarea mediului politic, iar o condiţie pentru stabilitate este ca românii, în 29 iulie, în majoritatea lor, să meargă la vot şi marea lor majoritate să voteze pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Nu este doar expresia unei voinţe politice, ci expresia unei necesităţi ca mediul economic să se stabilizeze şi perspectivele să redevină limpezi”, a mai spus vicepreședintele PNL.