Vasile Blaga: Alianţa de centru-dreapta va fi constituită până la jumătatea lunii septembrie

Vasile Blaga: Alianţa de centru-dreapta va fi constituită până la jumătatea lunii septembrie

Președintele PDL  Vasile Blaga este sceptic în privința unei alianțe pre-alectorale cu UDMR, dar a menționat că alianţa electorală de centru-dreapta, din care face parte şi PDL, va fi constituită până la mijlocul lui septembrie, cu patr partide în componenţă.

„Noi nu am avut nici cu UNPR, nici nu UDMR decât alianţe post-electorale şi nu cred că maghiarii vor dori vreodată, cât funcţionează ca şi UDMR, alianţe pre-electorale. Noi am avut alianţă post-electorală cu UDMR. Noi discutăm aici de o platformă comună de centru-dreapta, de o alianţă electorală. Nu putem face, deşi ne-am fi dorit, o alianţă politică, nu mai este timp” a explicat Blaga, citat de Agerpres.

”Mergem pe o alianţă electorală, compusă, în acest moment, din PDL, Partidul Noua Republică, PNŢCD şi, de săptămâna viitoare, de încă un partid, pentru că există această intenţie a Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, condusă de domnul Ungureanu, de a se transforma, de a fuziona cu un partid existent, şi atunci vor fi patru partide la masă”, a mai precizat el.

Alianţa de centru-dreapta va fi funcţională până la mijlocul lunii septembrie, a mai precizat liderul democrat-liberal.

Lucrurile au fost deja puse la punct, se lucrează şi suntem convinşi că ne vom încadra, în jurul mijlocului lui septembrie, ca să putem să finalizăm această construcţie, astfel încât noi, în şedinţa naţional a Consiliului Naţional de Coordonare, aşa cum spune statul nostru, la sfârşitul lui septembrie s-o şi aprobăm.”