Vasile Blaga: ”Am votat pentru o Românie normală, pentru România bunului-simț”

Vasile Blaga: ”Am votat pentru o Românie normală, pentru România bunului-simț”

Copreședintele ACL Vasile Blaga a declarat, duminică, după ce a mers la urne că a votat pentru o „Românie normală, pentru România bunului-simț”, informează Agerpres.

„Am votat pentru o Românie normală, nu una a minciunii, pentru România bunului-simț și am făcut-o cu foarte multă speranță. Și, de altfel, invit pe toți românii să vină astăzi la vot, pentru că își hotărăsc până la urmă viitorul. Și pentru acest drept, cel mai important drept într-o democrație, au murit oameni acum 25 de ani”, a declarat Blaga.

De asemenea, Vasile Blaga a ținut să le tramită românilor din țară să țină cont de „civismul” de care dau dovadă cetățenii români din Diaspora.

„De altfel, am făcut o cerere către Biroul Electoral Central prin care am solicitat prelungirea timpului de votare în străinătate acolo unde sunt oameni care au făcut eforturi deplasându-se la sute de kilometri pentru că nu s-a mărit numărul de secții ca să voteze. Sper ca de data aceasta cererea să fie aprobată, mai ales că la toate insistențele BEC Guvernul nu a răspuns și nu a mărit numărul de secții din străinătate”, a afirmat Blaga.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)