Victor Ponta, atac dur la adresa lui Dragnea şi a modului în care a fost organizat Congresul: „PSD a fost capturat de Grupul de le Teleorman”

Victor Ponta, atac dur la adresa lui Dragnea şi a modului în care a fost organizat Congresul: PSD a fost capturat de Grupul de le Teleorman

Fostul premier Victor Ponta critică în termeni extrem de duri modul în care a fost organizat Congresul extraordinar al PSD de sâmbătă.

Ponta susţine că, prin ceea ce s-a întâmplat sâmbătă, „s-a pus capăt brutal exerciţiului democratic” reprezentat de votul liber şi că PSD a fost acum capturat de „Grupul de le Teleorman”.

Fostul premier mai afirmă că Nicolae Bănicioiu şi Ecaterina Andronescu au „fost singurii care au avut curaj să spună ceea ce gândeau”, motiv pentru care au fost „sancționați brutal”.

„PSD a fost capabil să organizeze și în 2005 și în 2010 Congrese deschise, cinstite, cu vot democratic – și a respectat rezultatul (chiar dacă foștii lideri au pierdut cu acele ocazii)! Și asta a dovedit capacitatea de regenerare în momente dficile și mentalitatea democratică.
Acum PSD a fost capturat de Grupul de le Teleorman – Sâmbătă s-a pus capăt brutal acestui exercițiu democratic absolut necesar pentru un Partid care este votul liber – dacă la tine în curte furi voturi și bagi pumnul în gură celor care au ceva de spus cum te vei raporta la restul societății?!?!
Nicu Bănicioiu și Ecaterina Andronescu au fost singurii care au avut curaj să spună ceea ce gândeau 90% din cei din Sala Palatului – și au fost sancționați brutal pentru asta!
Cine rămâne alături de Dragnea pentru funcții și avantaje este complicele lui!
Sunt mulți cei care gândesc la fel ca și Nicu sau Cati Andronescu – lăsați teama și iubirea pentru funcții și spuneți ceea ce așteaptă de la voi cei care v-au votat!”, a scris luni Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Ultima oră
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației
21:03 - Emilian Imbri, despre medicii care nu se vaccinează anti-COVID: Nu înțeleg ce caută în meseria asta. Îi rog să se vaccineze pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual! (VIDEO)
20:51 - Controalele pe litoral se intensifică, după creșterea incidenței cazurilor de COVID-19 în județul Constanța
20:29 - Cătălin Drulă: Centura orașului Bacău, deschisă integral traficului. Proiectul, finalizat în avans față de termenul contractual
20:15 - OMS solicită amânarea vaccinării cu cea de-a treia doză anti-COVID. Motivul invocat pentru întârzierea administrării serului până în octombrie
20:05 - „Gen” în loc de „sex” în noile buletine. Pavel Popescu: Sper că e doar o gravă eroare / Resping asocierea poziției mele cu cea a AUR. E ca și cum l-am acuza pe Drulă că vorbește ca Hitler, pentru că vrea autostrăzi (VIDEO)
19:29 - Un bărbat a murit în trenul care circula de la Iași la București, în timp ce soția lui credea că doarme