Victor Ponta: CSM e structură independentă și are dreptul să acționeze cum consideră

Victor Ponta: CSM e structură independentă și are dreptul să acționeze cum consideră

Aflat într-o vizită la Târgu Jiu, premierul Victor Ponta a răspuns reacției pe care CSM a avut-o în legătură cu anchetele ce vizează desfășurarea referendumului.

În cadrul ședinței CSM de luni voi susține că trebuie date explicații vizavi de faptul că mii de oameni sunt căutați de procurori. E un drept constituțional să votezi și este profnd illegal să te duci să anchetezi un om pentru că a votat” a spus Ponta.

Premierul a ținut să sublinieze că nu se va amesteca în deciziile Consiliului.

CSM e structură independentă și are dreptul să acționeze cum consideră. Dacă aș fi avut drept să convoc CSAT aș fi făcut-o pentru că e absolut necesar, cât mai repede să avem un ministrul al Justiției” a declarat el.

Pe de altă parte, a observant faptul că declarațiile liderilor USL stârnesc întotdeauna reacții, pe când cele ale președintelui suspendat nu.

Aș vrea să fie sensibili la declarațiile tuturor, pentru că atunci când zile domnul Băsescu ceva toată lumea tace chitic, când spune domnul Antonescu ceva toată lumea se simte afectată” a arătat primul ministru.

Joi, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile publice făcute de preşedintele interimar, Crin Antonescu, preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, şi primul ministru Victor Ponta, afirmații „de natură să afecteze independenţa justiţiei”.

Ponta, despre reacția CSM

Embed: " />