Victor Ponta: Guvernul nu va trimite listele electorale pentru că nu le avem

Victor Ponta: Guvernul nu va trimite listele electorale pentru că nu le avem

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, după ședința de guvern, că listele electorale permanente nu pot fi trimise de la Palatul Victoria, din moment ce acesta nu au fost niciodată în posesia Guvernului.

Șeful Guvernului a precizat că acestea s-au aflat la Biroul Electoral Central (BEC), din momentul întocmirii lor, fiind trimise apoi pentru verificare la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Am vazut apelul lui Traian Băsescu, când ei boicotează verificarea acestor date ar fi doar o irosire de resurse sau de timp. Cred că suntem capabili să coordonăm datele din România, dar trebuie să primim date și din străinătate. Noi nu trimitem listele, listele electorale permanente nu se află la Guvern, ci la BEC de când s-au întocmit. BEC le-a trimis la verificarea la AEP, Guvernul nu le-a avut niciodată și nu le are. Noi nu trimitem liste pentru că nu sunt la noi„, a spus Victor Ponta.

Acesta a adăugat că toate instituțiile statului vor fi implicate în oferirea unui răspuns corespunzător la cererea formulată de Curtea Constituțională.

Toate instituțiile, în special MAI, MAE și toate celelalte structuri guvernamentale vor fi implicate în oferirea tuturor datelor necesare pentru transmiterea CCR a unui răspuns cât mai corect privind listele electorale din data de 29 iulie 2012„, a încheiat premierul Victor Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:19 - Anunțul făcut de Alexandru Rafila: „Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni”
09:17 - Românul Alexi Pitu, ținta unui atac rasist după transferul în Franța: „Dacă nu merge cu fotbalul, se va putea reprofila drept cerșetor profesionist”
08:59 - Mihai Stoica și Mihai Pintilii ar fi fost înjurați și amenințați de Gigi Becali. Patronul lui FCSB ar fi avut o adevărată criză de nervi după înfrângerea cu Farul
08:56 - Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO. Erdogan: „Suedia va fi şocată când noi vom da un mesaj diferit”
08:55 - Alexandru Rafila: Nu ştiu dacă trebuie să discutăm despre această segregare între spitalele publice şi cele private, adică să optezi dacă să lucrezi într-un loc sau altul
08:41 - Cancelarul Karl Nehammer „a fost umilit” la alegerile din Austria Inferioară, spune Eugen Tomac: „România își va câștiga dreptul furat la 8 decembrie”
08:39 - Weekend cu multă distracție în staţiunile montane din ţară. Zăpadă, săniuș și cozi la telescaun: „Vreme bună, voie bună!”
08:35 - Cât ne-a costat gripa porcină anul trecut. Suma este cu 52,2% mai mică față de despăgubirile plătite de stat în 2021
08:30 - Relația pe care o au Iuliana Marciuc și Adrian Enache cu fiul lor adolescent, David: „Încercăm să trecem împreună printr-o perioadă care nu este foarte ușoară”
08:28 - Cauciucurile care transformă mașina într-un „pericol”. Poliția Română: Nu ne mirăm că șanțul a devenit spațiu de parcare fără voie