Victor Ponta: Guvernul nu va trimite listele electorale pentru că nu le avem

Victor Ponta: Guvernul nu va trimite listele electorale pentru că nu le avem

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, după ședința de guvern, că listele electorale permanente nu pot fi trimise de la Palatul Victoria, din moment ce acesta nu au fost niciodată în posesia Guvernului.

Șeful Guvernului a precizat că acestea s-au aflat la Biroul Electoral Central (BEC), din momentul întocmirii lor, fiind trimise apoi pentru verificare la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Am vazut apelul lui Traian Băsescu, când ei boicotează verificarea acestor date ar fi doar o irosire de resurse sau de timp. Cred că suntem capabili să coordonăm datele din România, dar trebuie să primim date și din străinătate. Noi nu trimitem listele, listele electorale permanente nu se află la Guvern, ci la BEC de când s-au întocmit. BEC le-a trimis la verificarea la AEP, Guvernul nu le-a avut niciodată și nu le are. Noi nu trimitem liste pentru că nu sunt la noi„, a spus Victor Ponta.

Acesta a adăugat că toate instituțiile statului vor fi implicate în oferirea unui răspuns corespunzător la cererea formulată de Curtea Constituțională.

Toate instituțiile, în special MAI, MAE și toate celelalte structuri guvernamentale vor fi implicate în oferirea tuturor datelor necesare pentru transmiterea CCR a unui răspuns cât mai corect privind listele electorale din data de 29 iulie 2012„, a încheiat premierul Victor Ponta.