Victor Ponta: Transparența a fost totală în numirile la DNA și la Parchetul General

Victor Ponta: Transparența a fost totală în numirile la DNA și la Parchetul General

Premierul Victor Ponta a comentat, miercuri seară, problema transparenței în procesul de numire a șefilor DNA și a Parchetului General, precum și criticile aduse de Comisia Europeană în acest sens.

”Transparența a fost totala și s-a înscris cine a vrut, iar daca președintele Traian Băsescu nu va fi mulțumit de nominalizările doamnei Pivniceru cu siguranță le va respinge. Am încurajat-o pe Pivniceru să discute cu președintele Traian Băsescu” a explicat Ponta, la Realitatea TV.

Pe de altă parte, primul ministru nu este de acord cu criticile CE, despre lipsa de transparență în procedura de numire a procurorilor.

„Mai multă transparență decât că și-a depus cine a vrut și că discutăm despre asta la televizor, ce înseamnă mai multă transparență? Din comisia care examinează face parte un procuror de la  DNA și unul de la Parchetul General. Ce se poate face pentru mai multă transparență? Sau cumva este > înseamnă că nu sunteți transparenți” a fost de părere Ponta.

De asemenea, el a ținut să precizeze că, în ciuda opoziției față de fostul șef al DNA și fostul procuror general, nu a considerat necesar ingerința politicului în Justiție.

”Nu, nu eram mulțumit de domnul Morar și de doamna Kovesi, dar nu am considerat că era normal ca o nemulțumire a mea ca om politic, ca prim-ministru, și o nemulțumire a domnului Antonescu, ca președinte interimar, să influențeze ceea ce se întâmplă în justiție” a declarat premierul.„Ne-am obișnuit să explicăm că cel care pârăște minte.

Urmăriți B1TV.ro și pe