Virgil Popescu: ANRE nu și-a făcut treaba. Când s-au apucat să facă comunicarea era deja prea târziu (VIDEO)

Virgil Popescu: ANRE nu și-a făcut treaba. Când s-au apucat să facă comunicarea era deja prea târziu (VIDEO)
Foto: Facebook

Ministrul Energiei,Virgil Popescu, a vorbit luni seară, pe B1 TV, despre faptul că ANRE nu a informat consumatorii în legătură cu schimbările care urmau să se producăîncepând cu anul acesta.

”ANRE, care este reglementatorul pieței de energie electrică și gaze naturale nu și-a făcut treaba la liberalizareaprețului la energie elctrică. La gaze naturale și-a făcut-o, acolo nu am avut aceste probleme și în ciuda declarațiilor furnizorilor că vor crește prețul, eu spunând că vor scădea, au scăzut prețurile. La energie electrică, când s-au apucat să facă comunicarea era deja prea târziu. Un ordin, după părerea mea, foarte prost dat care trecea 6 milioane de clienți într-o piață a serviciului universal scumpă și aștepta ca într-o lună de zile acești clienți să-și caute un furnizor pe piața concurențială. Așa ceva nu se poate. Este ilogic ceea ce au încercat. După au încercat să prelungească la 3 luni, iar nu se poate face nici la o lună, nici în 2, nici în 3, nici în 7.Și atunci auschimbat modalitatea.”

Virgil Popescu:Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă eu și Consiliul Concurenței nu reacționam

”Am ieșit public si eu și Consiliul Concurenței și am spus nu se poate face așa, nu pui furnizorul în centrul și toți clienții să se ducă la el, ci trimiți clientul către furnizor să se bată pe piața clienților. S-a schimbat ordinul în 20 ianuarie. Vreau să văd că își respectă furnizorii în factura lunii februarie, că vor încheia contracte la prețul cel mai mic pe care îl oferă, evident cu un artificiu contabil și vor trimite lună de lună oferte în plic cu formular de acceptare ofertă către fiecare client pe care îl au în portofoliu în așa fel încât clientul să fie informat și să poată accepta acest lucru timp de 6 luni de zile.”, a spus Virgil Popescu.

”Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă eu și Consiliul Concurenței nu reacționam destul de vocal în a le spune că nu așa se face. Probabil că mergeau mai departe.Am fost dezamăgit de anumiți colegi din ANRE, nu vreau să le dau numele, care susțineau în continuare că metoda cu trecutul în serviciul universal și să așteptăm clientul este metoda optimă ori este evident că nu este.”, mai spune acesta.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)