WikiLeaks. Ponta: Hrebenciuc lucrează împotriva reformei electorale uninominale

WikiLeaks. Ponta: Hrebenciuc lucrează împotriva reformei electorale uninominale
Foto: ziuaveche.ro

Liderul PSD, Victor Ponta, le-a spus consilierilor americani, pe 22 iunie 2007, că in ciuda faptului că PSD susține public reforma, există cinci membri ai partidului din comisia electorală vor vota împotriva legii, printre care și liderul deputaților PSD, Viorel Hrebenciuc.

Astfel legea nu ar fi reușit să strângă cele zece voturi necesare pentru a trece.

„Victor Ponta, unul dintre sustinatorii reformei electorale uninominale, a sugerat ca desi PSD sustine public reforma, cinci membri PSD din comisia codului electoral vor vota impotriva legii”, se arată în într-o telegramă confidențială trimisă de Ambasada SUA la Washington în 2007.

Ponta ar mai fi precizat că oamenii vechi din partid, aflați sub conducerea lui Hrebenciuc, “lucrează în spatele scenei pentru descurajarea aplicării legii reformei electorale uninominale”.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei