Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara: „Din păcate, valul 6 COVID atinge foarte mult copiii/ Ne aşteptam la o creştere a numărului de cazuri înspre toamnă”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara: Din păcate, valul 6 COVID atinge foarte mult copiii/ Ne aşteptam la o creştere a numărului de cazuri înspre toamnă
Sursa foto: Freepik

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a transmis că valul 6 al pandemiei de COVID-19 afectează mai ales copiii, dar şi persoanele peste 60 de ani cu alte riscuri, respectiv că  se aşteaptă la o creştere a cazurilor în toamnă, conform News.ro.

Medicul Cristian Oancea a specificat de asemenea, că în Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara majoritatate persoanelor internate în zona roşie au vârstă sub doi ani.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara: Din păcate, valul 6 COVID atinge foarte mult copiii

Conform informațiilor prezentate de Medicul Cristian Oancea, „Din păcate, acest val 6 atinge foarte mult copiii. Şi îndeosebi pe cei cu vârstele extrem de mici. Majoritatea celor aflaţi în zona roşie de la noi din spital au vârsta mai mică de 2 ani. Cu toţii au dezvoltat o formă medie de boală. Acestora li se adaugă cei de peste 60 de ani care au riscuri asociate.”

„Evident, se numără printre persoanele internate şi pacienti de 30 şi 40 de ani care au avut nevoie de suport de oxigen.” a mai precizat el.

În prezent, în Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş sunt internaţi 38 de pacienţi, dintre care doi sunt în secţia de Anestezie Terapie Intensivă.

Nouă dintre pacienţi sunt copii cu vârstele între 2 luni şi 9 ani.

Printre principalele simptome ale coronavirus  se numără cefalee, dureri în gât, febră înaltă bruscă, fenomene digestive, greutate în respiraţie, stare de oboseală permanentă, febră musculară, sau tuse.

Ce putem să facem pentru a reduce creșterea numărului de cazuri COVID-19

„Autoizolarea este şi ea esenţială pentru a reduce creşterea numărului de cazuri de COVID 19. Trebuie să fim foarte atenţi la simptome, să ţinem în permanenţă legătura cu medicul de familie şi, dacă este nevoie, să solicităm o evaluare intr-un centru specializat”, a mai declarat prof. dr. Cristian Oancea, manager la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara.

De asemenea, medicul spune că „Acest val 6 a venit puţin prea repede. Ne aşteptam la o creştere a numărului de cazuri înspre toamnă. Dacă se menţine acest ritm, vom asista la o creştere accentuată a numărului de cazuri în zilele şi săptămânile următoare, dar să sperăm că vom avea parte doar de forme uşoare, cu simptomatologie redusă, care nu necesită internare, ci doar administrarea unui tratament la domiciliu. Masca de protecţie şi dezinfecţia mâinilor continuă să fie în prim plan.”

Urmăriți B1TV.ro și pe