Armata, solicitată să intervină la deszăpezirea drumurilor, inclusiv cu tancurile cu şenile

Armata, solicitată să intervină la deszăpezirea drumurilor, inclusiv cu tancurile cu şenile
Foto: Mediafax

Premierul Emil Boc a anunţat că a solicitat miniştrilor Apărării şi Transporturilor să folosească echipamentele Armatei, inclusiv tancuri cu şenile, pentru operaţiunile de deszăpezire în cazuri de urgenţă.

Primul ministru a mai spus că mari probleme sunt înregistrate în apropierea localităţii Uzunu (judeţul Giurgiu), unde este blocat un autocar plin cu pasageri, iar jandarmii pot ajunge în zonă în aproximativ două ore pentru un prim contact.

„De azi noapte, am dispus în discuţiile cu miniştrii de Interne şi Transporturilor să utilizeze şi infrastructura Armatei pentru a ajuta la deszăpezire şi, acolo unde este posibil, cu maşinile sau tancurile cu şenile, pentru a interveni în situaţii de urgenţă”, a spus Boc, la finalul şedinţei Comtetului pentru Situaţii de Urgenţă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, a declarat că soldații au acționat încă de miercuri seara pe raza mai multor județe, salvând viețile mai multor oameni înzăpeziți.

„Am dat ordin tuturor unităților militare din țară să sprijine toate administrațiile publice locale. Am acționat încă de azi noapte pe zona Buzău, Mihăilești, Urziceni, Râmnicu Sărat, a centurii Capitaltei, pe autostradă. E foarte important în zonele unde se ajunge foarte greu, pentru că militarii au salvat viețile multor oameni înzăpeziți”, a declarat Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea.

Armata intervine la deszăpezirea drumurilor

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_15119').select();" id="embed_text_15119" />

„La această oră, Armata acţionează cu 170 de militari şi aproximativ 30 de utilaje auto, din dotarea trupelor de geniu, în patru locaţii, însă situaţia se poate schimba de la un minut la altul, în funcţie de eventuale noi zone critice care apar, a explicat maiorul Constantin Spânu, purtătorul de cuvânt al MapN pentru Știrile B1 TV.

Potrivit sursei citate, utilajele folosite de Armată fac parte din dotarea trupelor de geniu şi cuprind şi autovehicule dotate cu şenile, îmsă nu sunt însă tancuri, pentru că un astfel de vehicul nu ar avea ce să facă în zăpadă.

Tancurile Armatei intervin pentru deszăpezirea drumurilor

Embed: " />

Pe DN 2 în zona localităţii Şindriliţa din judeţul Ilfov, militarii au intervenit în această dimineaţă pentru a evacua persoanele şi autovehiculele blocate în zăpadă.

De asemenea, 30 de militari, cu patru mijloace auto, aparţinând Diviziei 2 Infanterie „Getica”, intervin pentru deszăpezirea şi deblocarea autovehiculelor pe DN 2B, între Buzău şi Făurei, şi pe Drumul European 85, pe sectoarele Buzău-Râmnicu Sărat şi Buzău-Urziceni.

Intervenţia de aseară a militarilor în localitatea Mihăileşti, judeţul Buzău, continuă şi astăzi. Peste 40 de militari acţionează cu trei mijloace auto în zonă, de miercuri seară, când Prefectul de Buzău a solicitat sprijinul Armatei pentru a debloca aproximativ 100 de autovehicule înzăpezite pe Drumul European 85. În cursul nopţii, circa 100 de persoane au fost transportate la şcoala din Mihăileşti.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1