20 de cetățeni români se află la bordul navelor de croazieră Zaandam şi Rotterdam, unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus

20 de cetățeni români se află la bordul navelor de croazieră Zaandam şi Rotterdam, unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus
Foto: pixabay.com

20 de români se află la bordul navelor de croazieră Zaandam şi Rotterdam, unde au fost depistate cazuri de COVID-19. Aceștia fac parte din personalul angajat, iar navele sunt ancorate în prezent în Fort Lauderdale, SUA, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

La bordul navei de croazieră Zaandam sunt 8 cetățeni români, iar la bordul navei Rotterdam sunt 12

La bordul navei de croazieră Zaandam se află opt cetăţeni români. Mai exact, șapte membri ai echipajului și un alt cetățean român angajat în baza unui contract de prestări servicii, iar la bordul navei Rotterdam se află 12 cetăţeni români, care sunt membri ai echipajului şi personal contractual, potrivit informaţiilor primite de către Consulatul General al României la Miami de la reprezentanţii companiei.

Ministerul Afacerilor Externe menționează că cetăţenii români nu au adresat solicitări de asistenţă consulară misiunii diplomatice sau oficiului consular, până la acest moment, potrivit Agerpres.

Ambasada României la Washington şi Consulatul General al României la Miami sunt în dialog cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii companiei în vederea acordării de asistenţă consulară, cu stricta respectare a legislaţiei statului de reşedinţă, dar și a măsurilor impuse de autorităţile americane pe fondul pandemiei de coronavirus.

Nava de croazieră Zaandam a fost respinsă de mai multe porturi din America Latină întrucât la bord se află mai multe persoane infectate cu noul coronavirus. De asemena, nava a fost autorizată, pe 2 aprilie, să acosteze în Florida, conform autorităților locale.

„Gărzile de coastă, departamentul Securităţii Interne, responsabilii din sănătate şi din comitatul Broward au luat decizia de a autoriza navele de croazieră Zaandam şi Rotterdam să acosteze în Portul Everglades”, în regiunea Fort Lauderdale, a indicat peTwitterprimarul din acest oraş, Dean Trantalis. Pasagerii au putut părăsi navele, în condiţii controlate, în funcţie de starea lor de sănătate.

20 de cetățeni români se află la bordul navelor de croazieră Zaandam şi Rotterdam, unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus

Cele mai afectate state de pandemia de coronavirus

Noul coronavirus continuă să se răspândească și să facă tot mai multe victime în rândul oamenilor. Numărul îmblonăvirilor de COVID-19 a depășit 1,5 milioane și sunt peste 88.500 de decese la nivel mondial. În plus, alte 48.000 de persoane se află în stare gravă sau critică. Totuși, numărul celor care s-au vindecat a depășit pragul de 330.500. Țările care înregistrează cele mai multe infectări cu noul coronavirus sunt Statele Unite ale Americii, Spania și Italia, iar cele mai multe decese s-au înregistrat în Italia.

În acest moment, în Statele Unite ale Americii sunt raportate 435.128 de îmbolnăviri și 14.795 de decese. În schimb, 22.891 de persoane s-au vindecat.

Spaniaa depășitItaliala numărul de cazuri înregistrate – sunt 148.220. Dintre acestea, 48.021 sunt recuperate, adică oameni vindecați, 7.069 sunt situații critice, iar 14.792 de persoane au murit.

ÎnItalia, coronavirsul a ucis 17.669 de oameni, iar alți 3.693 sunt în stare critică. Un număr de 26.491 de oameni s-au vindecat. În total, aici sunt 139.422 de infectări cu SARS-CoV-2.

Germania este un caz ceva mai fericit. Aici s-a înregistrat un număr relativ mic de decese în raport cu numărul total al îmbolnăvirilor. Sunt 113.296 de infectări cu coronavirus și 2.349 de morți.

Până la acest moment, în Romînia sunt 4 761 de persoane infectate, 344 înregistrându-se doar miercuri. în ceea ce privește numărul deceselor, țara noastră a ajuns la un număr de 227.