Miliardarul fugar Dragoş Săvulescu refuză să se întoarcă în ţară: „Nu recunosc sistemul de justiţie corupt din România”

Miliardarul fugar Dragoş Săvulescu refuză să se întoarcă în ţară: Nu recunosc sistemul de justiţie corupt din România
Foto: Facebook/ Dragos Savulescu

Condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanţa şi Mamaia, afaceristul Dragoş Săvulescu a avut o primă reacţie în care arată că nu recunoaşte sentinţa primită şi justiţia din România şi nu se va preda autorităţilor pentru executarea pedepsei.

Într-un amplu material pe blogul său, Dragoş Săvulescu respinge toate acuzaţiile pentru care a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi susţine că sistemul de justiţie din România e corupt şi drept urmare nu îl recunoaşte şi se va adresa CEDO.

„Am ales sa nu ma predau autoritatilor romane pentru a-mi ispasi o pedeapsa nedreapta si nemeritata data de niste judecatori corupti de sistemul din care fac parte, fara constiinta si plini de ura la adresa unor oameni nevinovati!! NU RECUNOSC SISTEMUL DE JUSTITIE CORUPT DIN ROMANIA!!! Am decis sa lupt pana la capat pentru a-mi demonstra nevinovatia si pentru a-i demasca pe oamenii servili unui sistem de justitie bolnav din Romania!”, scrie Săvulescu pe blog. (Precizările integrale ale lui Săvulescu pot fi citite AICI)

Dragoş Săvulescu a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul retrocedărilor ilegale. În acelaşi dosar fostul primar de Constanţa, Radu Mazăre, a primit 9 ani, iar Cristi Borcea şi Nicuşor Constantinescu câte 5 ani.

Reamintim că jurnalista Sorina Matei a realizat o amplă anchetă în care arată cum băiatul crescut în Rahova, asociat al „Grupului de la Monaco” a ajuns în doar 5 ani în topul celor mai bogaţi milionari din România cu afaceri în domeniul imobiliar, în fotbal şi venituri obţinute din drepturi litigioase.

În urma îmbogăţirii, Dragoş Săvulescu a părăsit România pentru Statele Unite unde s-a specializat pe un domeniu cu tot diferit. Din 2016, după ce a întâlnit-o pe soţia sa i în Los Angeles, California, viaţa afaceristului român samsar de terenuri în România, asociat al grupării Monaco, a devenit, aşa cum şi mărturiseşte, “un film”: călătorii numai cu avioane private sau elicoptere, diamante, maşini de lux cadou, petreceri de Oscar şi sejururi scumpe peste tot în lume. (Detalii AICI)

Ultima oră
16:17 - Tribunalul București a suspendat greva de la STB și a dispus reluarea activității
16:07 - Lupta împotriva traficului de persoane, o prioritate pentru Guvern. Nicolae Ciucă: Vreau să mă asigur că avem o coordonare solidă de la nivelul Cabinetului
16:04 - Stadiul lucrărilor de reabilitare la Hotelul Concordia, locul unde s-a pecetluit Unirea Principatelor: Clădirea îşi va recăpăta farmecul de altădată, după ce a ajuns o ruină
15:59 - Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron și cu 90% faţă de cazurile severe și deces (VIDEO)
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin