Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean Galaţi. Numărul cadrelor medicale infectate urcă la peste 60

Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean Galaţi. Numărul cadrelor medicale infectate urcă la peste 60
foto: Hepta.ro

Se extinde focarul de Covid-19 de la Spitalul Județean de Urgență de la Galați. Numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus a urcat, miercuri, la 63. Acestora li se adaugă și mai mulți pacienți care au contactat SARS-CoV-2.

Numărul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean Galaţi infectate cu coronavirus a urcat la 63

Potrivit unei informări transmise de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, miercuri, sunt infectate cu coronavirus 63 de cadre medicale din acest spital. Cele mai multe confirmări sunt la Secţia Medicină Internă 2 – 30 de cazuri şi la Cardiologie – 21 de cazuri.

Cazuri de COVID-19 mai sunt la Chirurgie Generală 2, la UPU, Oncologie, Urologie, Medicină Internă, Reumatologie, dar şi o liftieră este contaminată, potrivit news.ro.

În acest moment funcționează doar secţiile Cardiologie şi Chirurgie Generală 2, după ce s-a făcut dezinfecție generală.

”Spitalul nu este închis. Activitatea medicală se desfăşoară în continuare. În momentul de faţă sunt internaţi 367 de pacienţi în toate secţiile spitalului, excepţie făcând Secţia medicină Internă 2, pacienţii acestei secţii fiind preluaţi de Secţia medicină Internă 1, până la finalizarea dezinfecţiei terminale”, arată sursa citată.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în județul Galați

În județul Galați sunt, în momentul de față, peste 150 de cadre medicale infectate cu SARS CoV 2 și patru focare active de boală: la Spitalul Județean de Urgență, la Șantierul Naval Damen, la Toflea și la Combinatul Siderurgic Liberty.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri că, de la începutul epidemiei de Covid-19, 1.122 de cetățeni ai acestui județ s-au infectat cu SARS-CoV-2.

1 din 9 cazuri de Covid-19, înregistrat la personal medical

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), în săptămâna 29 iunie – 5 iulie, 46,6% din totalul cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus s-au înregistrat în Bucureşti, Braşov, Argeş, Prahova şi Galaţi.

Totodată, în raport se mai arată că 1 din 9 cazuri de Covid-19 a fost înregistrat lapersonal medical.

De asemenea, INSP mai precizează că 44,9% din totalul deceselor din cauzaCOVID-19au fost înregistrate în Argeş, Bucureşti, Prahova, Dâmboviţa şi Suceava.

În judeţele Argeş şi Braşov se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 50/100.000 locuitori.

Important de precizat, 93,9% dintre toţi cei decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Bilanțul pandemiei de coronavirus în România

Record negativ în România: 555 de cazuri noi deCOVID-19confirmate în 24 de ore. Țara noastră înregistrează, astfel, un record negativ la nivel de cazuri noi de la debutul pandemiei decoronavirus. Până acum, pragul era reprezentat de cele523 de îmbolnăviri raportate în 11 aprilie, când la nivel național încă era în vigoare starea de urgență.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că 30.175 de persoane au fost diagnosticate cuCOVID-19la nivel național. Până acum au fost efectuate 796.484 de teste pentru SARS-CoV-2.

Potrivit celui mai recent bilnț prezentat de autorități, din numărul total de pacienți confirmați cu infecție cucoronavirus,22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de vindecați și 1.485 de asimptomatici, 1.817 au murit, iar alți 237 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe