Informaţie “pe surse”: Site-ul Ştiripesurse.ro, cumpărat de mogulul Dan Voiculescu

Informaţie “pe surse”: Site-ul Ştiripesurse.ro, cumpărat de mogulul Dan Voiculescu

În piaţa media, sunt cunoscute metodele mogulului Dan Voiculescu de a-şi cumpăra jurnaliştii pentru a-i folosi în susţinerea propriilor interese. Televiziunile trustului Intact sunt dovada vie a folosirii puterii mediatice pentru interesele politice şi de afaceri ale familiei Voiculescu. Pe lângă acuzaţiile de şantaj, investigate acum de procurorii anticorupţie, sunt de notorietate emisiunile unde jurnaliştii de casă ai mogulului încearcă seară de seară să manipuleze şi intoxice opinia publică.

Pe lângă televiziunile şi ziarele din trust, sursele din piaţă vorbesc şi de către “cumpărarea” de către mogulul Dan Voiculescu a unor site-uri media. Este în primul rând cazul site-ului stiripesurse.ro, care nu face altceva decât să-i servească mogulului Voiculescu în atingerea propriilor obiective.

Deşi figurează acum doar ca un colaborator al site-ului, ziaristul Iosif Buble este cel care se află în spatele acestuia. Buble este plătit oficial de Dan Voiculescu, în curtea căruia a realizat o mulţime de materiale de presă şi emisiuni în folosul acestuia.

Practic, Buble este angajatul mogulului, iar sursele din piaţă susţin că şi site-ul stiripesurse.ro a fost cumpărat, se pare, direct de Dan Voiculescu. Pe lângă legăturile dintre Buble şi mogul, stau mărturie şi o serie de ştiri “ciudate” colportate de acest site, ştiri oferite mereu “pe surse” şi care nu sunt altceva decât instrumente de manipulare folosite de turnătorul dovedit al Securităţii, Dan Voiculescu “Felix”.

Jurnalistul Iosif Buble, transmiţând pentru Antena 3

Un exemplu recent în acest sens, este dosarul ICA, unde site-ul stiripesurse.ro a ales să sară în apărarea lui Dan Voiculescu, publicând direct explicaţiile promovate de mogul. (Vezi articolul „Explicaţiile lui Voiculescu„)

Urmăriți B1TV.ro și pe