Municipiul Bistrița, la un pas de carantină: Incidența cazurilor de COVID -19 a ajuns la 5,53

Municipiul Bistrița, la un pas de carantină: Incidența cazurilor de COVID -19 a ajuns la 5,53
Foto: Pixabay

Pandemia de coronavirus se manifestă tot mai intens și în județul Bistrița-Năsăud,după ce numărul cazurilor de infectări a explodat în ultimele zile. Incidența cazurilor de COVID -19 în municipiul Bistrița era de 5,53/1000 locuitori.

Prin urmare, municipiul Bistrița este la un pas de carantină, avertizează Prefectura Bistrița-Năsăud, precizând că numărul de cazuri de COVID-19 „se apropie de un prag critic ce poate atrage în perioada imediat următoare instituirea carantinei zonale”.

„Numărul cazurilor de infectări cu SARS-Cov-2 se apropie de un prag critic ce poate atrage în perioada imediat următoare instituirea carantinei zonale! Nerespectarea măsurilor individuale de protecție este factorul care stă la baza răspândirii cazurilor de îmbolnăviri.

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență îi revine responsabilitatea de a implementa măsurile legale care se impun pentru a contribui la limitarea răspândirii virusului pentru protejarea cetățenilor”, a transmis Prefectura Bistrița-Năsăud.

Instituția amintește că măsurile de carantină zonală implică, printre altele, restricționarea circulației în afara municipiului.

Un alt mare oraș din România unde este iminentă instituirea carantinei este Timișoara. Coeficientul de infectare cu SARS-CoV-2 în Timișoara a crescut la aproape 6 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Direcția de Sănătate Publică Timiș ia în calculcarantinarea a nouă localități din Timiș în care rată de infectare cu COVID a crescut îngrijorător. Propunerea urmează să fie aprobată într-o ședință a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care va avea loc miercuri.