Un pădurar a fost ucis de hoții de lemne, în județul Maramureș. Directorul Romsilva, pentru B1.RO: ”Efectiv l-au executat!” / „În ultima lună avem doi oameni morți prin violență”

Un pădurar a fost ucis de hoții de lemne, în județul Maramureș. Directorul Romsilva, pentru B1.RO: ”Efectiv l-au executat!” / În ultima lună avem doi oameni morți prin violență
Inquam Photos

Tragedie la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, din județul Maramureș, unde un pădurar a fost omorât miercuri seara de către hoţii de lemne chiar cu arma din dotare. Acesta fusese sunat și anunțat că doi bărbați veniseră să fure lemne cu căruța. El a pornit pe urmele lor și în urma unei altercații hoții l-au împușcat cu propria armă. Un bărbat care a trecut prin zonă și l-a găsit pe pădurar a sunat la 112, dar din păcate până a venit poliția pădurarul era deja mort.

’’Doi hoți de lemne s-au dus într-o pădure propietate privată a unui proprietar unde noi avem contracte de prestări servicii. Pădurea era păzită de un pădurar de-al nostru de vreo 30 de ani, Liviu Pop. Probabil i-a surprins în flagrant, probabil între ei s-a produs o altercație, i-au luat arma de serviciu și l-au împușcat. Efectiv l-au executat! Au trecut cu căruța peste el, are piciorul rupt, până a venit poliția și ceilalți lucrurile erau deja, din păcate, finalizate.

Din informațiile pe care le am eu în acest moment cei doi sunt reținuți. Este expresia violenței din societate care se transmite și asupra noastră, pentru că toți oamenii nu arată decât tăierile de arbori, exploatările ilegale, lucrurile acestea, noi creștem pădurea, noi o îngrijim, o întreținem. Vă imaginați că în ultima lună avem doi oameni morți prin violență? Vi se pare normal să faci protest în piața publică să aperi pădurea și să nu vii să aperi pădurarii care păzesc pădurea 24 de ore, 366 de zile? Azi noapte eram doar noi acolo și cu poliția” a declarat directorul Romsilva, George Mihăilescu.

Bărbatul ucis avea 37 de ani, era căsătorit și avea 3 copii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti