Prin IMM Leasing, companiile vor avea acces la finanțare pentru achiziția de utilaje sau echipamente tehnologice

Prin IMM Leasing, companiile vor avea acces la finanțare pentru achiziția de utilaje sau echipamente tehnologice
Foto: gov.ro

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunțat la finalul ședinței de Guvern de joi, că au fost adoptate norme metodologice pentru IMM Invest și IMM Leasing. În cadul celui de-al doilea program, companiile vor avea o opțiune în plus, acces la finanțare pentru achiționarea de utilaje sau echipamente tehnologice.

Utilaje sau echipamente tehnologice, achiziționate prin IMM Leasing

În cadrul proiectului IMM Leasing companiile vor avea o opțiune în plus de acces la finanțare, ce vizează achiziția de utilaje sau echipamente tehnologice.

„În domeniul economiei, două hotărâri de Guvern foarte importante pentru implementarea Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică. După adoptarea actelor normative primare pentru implementarea unor programe de sprijin în domeniul economic, în vederea facilitării accesului companiilor la lichidităţi în această perioadă, în acest moment au fost adoptate normele metodologice pentru două astfel de programe, respectiv programul IMM Leasing şi programul IMM Invest România. În cazul programului IMM Leasing, urmare a adoptării normelor metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă prin care a fost instituit acest program, companiile vor avea o opţiune în plus de acces la finanţare, pentru achiziţia de utilaje sau echipamente tehnologice, cu garanţii de stat, astfel încât acestea să poată avea acces mai uşor la finanţările din piaţa financiar-bancară”, a declarat Ionel Dancă, după Ședința de Guvern de joi, scrie Agerpres.

IMM Invest România, în derulare cu peste 16.000 de credite aprobate

După Ședința de Guvern de joi, Ionel Dancă a menționat că a fost modificată și HG nr. 282/2020 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii – IMM Invest Romania. În acest fel, toți solicitanții ar putea beneficia de aceeași perioadă de dobândă subvenţionată, respectiv opt luni de la data aprobării creditului.

Mai mult decât atât, Ionel Dancă a ținut să precizeze că în acest moment, programul IMM Invest România este în derulare, având peste 16.000 de credite aprobate pentru întreprinderi mici și mijlocii.

„În cazul programului IMM Invest România, acesta este în derulare în acest moment, cu un număr de peste 16.000 de credite aprobate pentru întreprinderi mici şi mijlocii, iar valoarea finanţărilor depăşeşte deja 1% din PIB, respectiv peste 12 miliarde de lei. După notificarea Comisiei Europene şi modificarea programului, astfel încât toţi solicitanţii să beneficieze de aceeaşi perioadă de dobândă subvenţionată, respectiv opt luni de la data aprobării creditului, astăzi (joi n.r.) au fost adoptate normele metodologice pentru implementarea acestor modificări în cadrul programului IMM Invest România”, a precizat Ionel Dancă, informează sursa citată anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe