Raed Arafat, șeful DSU, s-a vaccinat împotriva COVID-19. România a primit luni a patra tranșă de vaccin de la Pfizer și BioNTech (VIDEO)

Raed Arafat, șeful DSU, s-a vaccinat împotriva COVID-19. România a primit luni a patra tranșă de vaccin de la Pfizer și BioNTech (VIDEO)
Foto: gov.ro

UPDATE, 11 ianuarie, ora 12 // Secretarul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, s-a vaccinat împotriva COVID-19. România a primit, luni, a patra tranșă de vaccin de la Pfizer și BioNTech, constând în 150.150 doze.

Știrea inițială // Personalul din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență – inclusiv șeful structurii, secretarul de stat Raed Arafat – se vaccinează împotriva COVID-19, luni, începând cu ora 12,la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof dr. Dimitrie Gerota” București, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Raed Arafat și personalul DSU se vaccinează luni împotriva COVID-19. România a primit astăzi încă 150.150 doze din serul produs de Pfizer și BioNTech

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat, luni, că a patra tranșă de vaccin de la Pfizer și BioNTech – constând în 150.150 doze – a sosit în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Potrivit CNCAV,procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 150.150 doze, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 24.375 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 21.450 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 18.525 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 20.475 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.

CNCAV notează că din cele treitranșe anterioare de vaccinuri, sosite în România până la data de 06 ianuarie 2021 (de 300.300 doze), s-au distribuit 131.370 doze, din care, numai astăzi, 11 ianuarie, 17.130 doze, către direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, după cum urmează: DSPM București, DSP Arad, DSP Argeș, DSP Brașov, DSP Caraș-Severin, DSP Călărași, DSP Constanța, DSP Covasna, DSP Dâmbovița, DSP Dolj, DSP Hunedoara, DSP Iași, DSP Ilfov, DSP Maramureș, DSP Sălaj, DSP Teleorman, DSP Timiș, DSP Vâlcea.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în cea de-a doua tranșă, cât și în cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.Reamintim că, în acest moment, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat”, a mai scris CNCAV, luni, pe Facebook.

Bilanțul prezentat duminică de către Grupul de Comunicare Strategică plasează România la un număr total de 671.284 de cazuri confirmate de persoane infectate cu noul coronavirus.Potrivit autorităților, 598.610 pacienți au fost declarați vindecați. Un număr de 16.654 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Urmăriți B1TV.ro și pe