Singurul pacient rămas în viaţă dintre cei 6 transferaţi după incendiul de la Piatra Neamţ va fi externat

Singurul pacient rămas în viaţă dintre cei 6 transferaţi după incendiul de la Piatra Neamţ va fi externat
FOTO: Facebook: Exploziv TV Neamt

Singurul pacient care a supravieţuit în urma transferului de la Spitalul Judeţean Neamţ la spitalul mobil din Leţcani va fi externat săptămâna viitoare,a precizat, doctorulFlorin Roşu, noul manager al Spitalului de Boli Infecţioase ‘Sf Parascheva’ din Iaşi, potrivitAgerpres.

El a coordonatSecția ATI a spitalului şi Spitalul Mobil de la Leţcani, după ce a fostnumit vineri la conducerea spitalului, în locul lui Carmen Dorobăț, condamnată definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Pacientul este un bărbat în vârstă de 74 de ani, care prezintăcomorbidităţi.

„Pacientul de la Piatra Neamţ în momentul de faţă este externat din sectorul de terapie intensivă. Este mutat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Are nevoie de condiţii post terapie. El este internat într-o rezervă. Starea lui de sănătate se îmbunătăţeşte pe zi ce trece. Probabil că săptămâna viitoare va fi externat şi, desigur, va fi redat familiei”, a declarat dr. Florin Roşu.

Acesta este singurul rămas în viaţă dintre cei şase pacienţi cu COVID-19 transferaţi la spitalul mobil din Leţcani după incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.

Incendiul de la Piatra Neamț, tragedie națională

La 10 ani de la incediul de la Maternitatea Giulești din Capitală și la 5 ani de la cel din clubulColectiv, un altincendiua avut loc în România.12persoane au murit în flăcările care au izbucnit în seara de 14 noiembrie, înSecţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ, unde erau pacienți internați cu COVID-19.

Stareamedicului Cătălin Denciu, medicul de gardă de la Piatra Neamț care a intrat în flăcări pentru a-i salva pe bolnavi, acesta este în continuare internat într-un spital din Bruxelles, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic, iar starea sa este staționară.

În paralel, zece paturi de Terapie Intensivă și mai multe echipamente medicaleau fost transferatemiercuri de la spitalul mobil de la Leţcani, Iași,la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

Ultima oră
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor
14:42 - Simona Halep, calificată în turul al treilea de la Australian Open după o adevărată demonstrație de forță. Finalista ediției din 2018 a cedat doar două ghemuri în partida cu Haddad Maia
14:42 - Florin Cîțu, semnal de alarmă în PNL. Liberalul, îngrijorat că Ministerul Finanțelor se împrumută la dobânzi foarte mari, iar investitorii își pierd încrederea în Guvern (surse)
14:37 - Un bărbat a murit, în timp ce era tras cu colacul pe zăpadă. Alte două femei au fost grav rănite
14:32 - Este o canapea o idee bună pentru bucătăria ta?
14:30 - Numărul deceselor COVID-19, de aproape 14 ori mai mic decât în vârful din 4 noiembrie. Bilanțul pacienților din Terapie Intensivă e și el cu mult sub nivelul atins pe final de toamnă (DOCUMENT)
14:11 - Asociația Energia Inteligentă: Statul, principalul beneficiar al creșterii facturilor la gaze. Va încasa din majorare 2,7 miliarde de euro în 2022. E practic o creștere a impozitelor și taxelor
14:09 - Leul își continuă deprecierea față de euro și dolar, arată cursul valutar la zi
13:55 - Raed Arafat: Evoluția pandemiei arată că nu suntem pe un platou și putem să ne așteptăm și la creșteri mai rapide / Persoanele simptomatice să se asigure că sunt negative înainte să meargă la muncă (VIDEO)