Tesla, cel mai valoros producător auto din lume. Cotația sa, mai mare decât GM, Ford și FCA combinate

Tesla este, în prezent, cel mai valoros producător auto din lume, depășind Toyota, Volkswagen Group, Honda sau Ford. Prețul acțiunilor sale a trecut de 1.000 de dolari pe acțiune.

Cotația Tesla, mai mare decât GM, Ford și FCA combinate

Plafonul de piață evaluat pentru Tesla se situează undeva la aproximativ 185 miliarde de dolari, mai mult decât General Motors, Ford și Fiat Chrysler Automobiles combinate, cotația sa ridicându-se la aproximativ 1.025 dolari pe acțiune, în continuă creștere.

Mai exact, în prezent, GM valorează aproximativ 41 de miliarde de dolari, Ford valorează 27 de miliarde de dolari, iar FCA de aproximativ 20 de miliarde de dolari, notează Cnet.com

Îmbunătățirile constante ale evaluării de piață a producătorului auto i-au oferit CEO-ului Elon Musk o sumă de aproximativ 700 de milioane de dolari doar de la începutul acestui an.

Cu toate acestea, scepticismul față de evaluarea Tesla învăluie demult producătorul de mașini electrice, în contextul în care, în luna ianuarie, analiștii Bank of America i-au prezis un preț mediu pe acțiuni de 12 luni de doar 350 USD.

FOTO: Floteauto.ro

Manevră a lui Elon Musk, pentru creșterea valorii companiei?

Un email al lui Elon Musk, adresat tuturor angajaților săi, ar fi scăpat „accidental” pe internet, iar conținutul său a făcut cotațiile acțiunilor de la bursă să sară în aer:

„E timpul să dăm drumul producției lui Tesla Semi. A fost un model de producție limitată până acum, iar asta ne-a permis să ameliorăm multe aspecte legate de design. Producția bateriilor și motorului va fi realizată în Giga Nevada, în timp ce majoritatea celorlalte componente va fi produsă în alte state. Eu și Jerome suntem foarte entuziasmați de colaborarea cu voi și de lansarea pe piață a acestui produs uimitor!”, se arăta în email, făcându-se referire la noul camion Tesla.

Mai mult, după acestă „scăpare”, chiar Musk a postat pe Twitter conținutul controversatului e-mail, „pentru cei care l-au scăpat”. Apoi, acțiunile Tesla au explodat, ajungând să valoreze la închiderea bursei din 10 iunie 1.025,05 USD/acțiune și totalizând astfel 190 mld. USD.

InvestitoriimaianticipeazăElon Muskvaprezentaonouătehnologie de baterii,carevor avea oduratămailungădeviață, costuri mai micișio autonomie maimarepentru viitoarele vehicule aleTesla.

„Producțiade bateriișidesistemede propulsievaavea loclafabricaGigaNevada. Majoritatea celorlalteactivitățisevordesfășuraînaltestate„, amaiscris Musk,fărăalteprecizări.

Fabrica Tesla din California și-a reluat activitatea, în ciuda restricțiilor impuse împotriva pandemiei

Directorul general al Tesla, Elon Musk,a anunțat, la începutul lunii trecute, reluarea activității fabricii Tesla din California, sfidând restricțiileimpuse de autorități pentru gestionarea pandemiei de COVID-19.

Omul de afaceri a publicat un mesaj pe Twitter, pentru autorități în care a transmis că dacă cineva va fi arestat pentru această acțiune, el trebuie să fie acela.

Tesla reîncepe producția azi, împotriva regulilor comitatuluiAlameda. Eu sunt responsabil pentru toată lumea.Dacă cineva va fi arestat, cer să fiu eu„, a scris Elon Musk.

Fabrica din Fremont, aflată însudulorașului San Francisco, are peste 10.000 de muncitorișia rămas închisă de pe 23 martie. Legea prevedeo amendă de până la 1.000 de dolari pe zi sau până la 90 de zile de închisoare pentru încălcarea ordinelor de sănătatepublică.

Urmăriți B1TV.ro și pe