Top 10 cele mai gustoase retete cu avocado

Top 10 cele mai gustoase retete cu avocado

Avocado este unul dintre cele mai în vogă ingrediente, nu doar pentru faptul că este foarte sănătos, ci și datorită faptului că poate fi folosit într-o varietate largă de rețete, de la sandviciuri și salate, la înghețate, burgeri sau chiar prăjituri.

Dacă și tu te-ai îndrăgostit de acest fruct, iată câteva rețete delicioase în care avocado este personajul principal.

1. Rețeta de pește cu avocado


Vrei un gust gustos și picant pentru peștele tău la grătar? Boabele de porumb dulce, crocante, și bucățile de avocado cremos fac parte din garnitura care include și salsa proaspătă, dând un gust excelent peștelui la grătar – aflat pe un pat de verdeață, taco, sau cu chipsuri. Bogat în grăsimi Omega 3, peștele contribuie la scăderea tensiunii arteriale, reducerea riscului de atacuri de cord și reduce inflamația. Peștele este bogat în calciu și fosfor și o mare sursă de minerale, precum fier, zinc, iod, magneziu și potasiu. Combinat cu avocado vă dați seama că face minuni pentru organism.
Încercați să puneți și usturoi: apăsați usturoiul și lăsați-l să stea timp de 5 minute pentru a scoate în evidență proprietățile sale bune pentru sănătate, apoi amestecați-l cu boabele de porumb dulce, crocante și bucățile de avocado cremos plus salsa – totul fiind , după cum am spus, garnitura la pește. Ce altceva aveți de făcut? Puneți peștele în farfurie alături de delicioasă garnitură și serviți!

2. Rețeta de salată de pui cu avocado


Salata de pui preparată cu pui la rotisor cumpărat din magazin este o alegere sănătoasă pentru prânz atunci când pui în respectiva salată și jumătăți delicioase de avocado coapte, cremoase (în loc de pâine încărcată cu carbohidrați). Gata în doar 5 minute, această rețetă oferă pentru două persoane – de exemplu, o porție amplă pentru prânz. Din moment ce salatele pot fi ușoare în calorii, adăugarea de avocado poate face o masă mai plină. Salata de pui cu avocado poate avea ingrediente simple și s-ar putea să aveți în bucătărie deja tot ce aveți nevoie pentru a o face. Pentru proteine suplimentare, adăugați 2 ouă tari. Această salată este perfectă pentru aproape fiecare dietă. Salata de pui de avocado este delicat de versatilă. S-ar putea spune că e o salată…ambalată în proteine, deci este perfectă chiar și pentru un prânz de lucru, iar dacă o stropiți cu lămâie e perfect: lămâia o păstrează proaspătă și vibrantă. Serviți această salată de pui: ca fel principal, în sandwich-uri sau pur și simplu!

3. Rețeta de avocado umplut
Cu ce umplut? Cu aproape orice – cu aproape orice sănătos! Dacă sunteți în căutarea unor mese mai nutritive de dimineață, încercați să încorporați avocado în micul dejun. O modalitate de a face acest lucru este să umpleți jumătate de avocado cu un ou și să coaceți timp de 15-20 la 220 ℃ ​​până când albușul de ou s-a fiert complet. Mai mult, puteți înlocui ouăle cu alte ingrediente, cum ar fi tonul, puiul, legumele și fructele. Îl puteți umple și cu ierburi și condimente, sau cu alte ingrediente grozave, precum porumb, ananas, broccoli și quinoa. Dacă folosești doar avocado pentru a face guacamole, nu îți lipsește o modalitate la fel de delicioasă – și mai plină de…umplutură pentru a te bucura de superalimente. Când sunt umplute, avocado devin o masă satisfăcătoare, care funcționează la fel de bine pentru micul dejun, prânz și cină. Așa numita rețetă a gustului de acasă este incredibil de ușor de făcut, cu avocado, iar produsul finit va arăta și va avea gustul de parcă ai petrecut toată ziua pregătind așa ceva. Roșiile, feta, ceapa, condimentele, uleiul de măsline și oțetul creează o umplutură fabuloasă, care este mai apoi pusă în avocado. Puteți folosi această rețetă de umplut rapid un avocado pe post de aperitiv distractiv, un înlocuitor pentru o salată standard sau pentru un prânz delicios.

4. Guacamole

Guacamole este cel mai popular preparat din avocado, care merge de minune atât ca o gustare, cât și ca un antreu înainte de o masă copioasă.

Ingrediente: ¼ ceapă albă mică, 1 ardei chilli mic, 2 linguri de coriandru mărunțit, sare, piper, 1 avocado mare, 1 lingură de suc de lime
Într-un bol combină ceapa, ardeiul chilli, coriandrul, sarea și piperul. Cu o furculiță amestecă toate aceste ingrediente. Adaugă avocado și sucul de lime și pasează până ingredientele devin o pastă.

5. Omletă cu roșii, brânză și avocado
Ingrediente: 4 ouă de prepeliță, brânză de capră sfărâmicioasă, 1 avocado de mărime medie, bine copt, 1 roșie, 1 lingură de ulei de măsline, busuioc, sare de mare, piper proaspăt măcinat
Mod de preparare: Bate bine ouăle până se omogenizează, apoi adaugă brânza de capră și continuă să amesteci. Taie miezul de avocado și roșia în cubulețe și adaugă-le în compoziție. Condimentează după gust cu sare și piper.

Pune tigaia de foc, adaugă o lingură de ulei și lasă să se încingă puțin. Toarnă apoi compoziția omletei, acoperă tigaia cu un capac și lasă să se gătească. Atunci când este gata, pune omleta pe o farfurie și decorează cu câteva frunze de busuioc.

6. Burrito cu avocado

Ingrediente: 2 ouă, 2 linguri de brânză de vaci proaspătă, 2 lipii mici, 1 avocado de mărime medie, bine copt, 1 lingură de ulei de măsline, brânză Emmentaler, salată verde, sare de mare, piper proaspăt măcinat
Mod de preparare: Bate bine ouăle într-un bol, condimentează cu sare și piper și rade brânza Emmentaler. Pune tigaia pe foc și adaugă o lingură de ulei de măsline. Când se încinge uleiul, toarnă compoziția și amestecă încontinuu, la fel ca atunci când prepari scrambled eggs. Zdrobește miezul de avocado cu o furculiță și adaugă un praf de sare.

Încălzește lipiile până când devin moi și asază pe fiecare, în straturi, ouăle, brânza de vaci, pasta de avocado și salata verde. Rulează lipiile cât mai bine și servește.

7. Pizza cu avocado şi ouă


Ingrediente: 1 avocado mare, 4 ouă, 200 g aluat de pizza, coriandru proaspăt tocat, zeama de la o jumătate de lime, sare de mare, 1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare: Curăță avocado și pune miezul într-un bol. Adaugă apoi zeama de la lime, sarea și coriandrul tocat. Zdrobește cu furculița și amestecă bine compoziția.

Împarte aluatul de pizza în patru părți egale și întinde-le cu făcălețul, într-o formă rotundă. Încinge tigaia și pune pe rând bucățile de aluat. Lasă-le câte 1-2 minute pe fiecare parte. Întinde apoi compoziția de avocado pe fiecare bucată de aluat și adaugă câte un ou prăjit.

8. Grătar de vită cu salată de avocado și porumb
Ingrediente:1 fleică de vită, sare, piper, 2 știuleți de porumb, 2 linguri de suc de lime, 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă roșie mică, 2 avocado, frunze de coriandru, 8 lipii mici

Lasă tigaia să se încălzească. Asezonează bucata de carne cu sare și piper și prăjește-o la temperatura pe care ți-o dorești. Transferă friptura pe un fund de lemn și las-o să se răcească 5 minute înainte de a o înfelia. Pune porumbul pe grill odată cu friptura și întoarce-l din când în când, până se prăjește (în jur de 3 minute). Transferă-l pe fundul de lemn să desprinde boabele.

Într-un bol mare amestecă sucul de lime, uleiul, sarea și piperul. Adaugă boabele de porumb, ceapa și amestecă, apoi încorporează avocado și coriandru. Încălzește lipiile pe grill și servește-le cu bucățile de friptură, salata de porumb cu avocado și, dacă vrei, cu felii de lime.

9. Spaghetti cu pesto de avocado

Ingrediente: sare, 450g spaghetti, 1 avocado, 240g busuioc proaspăt, 80ml ulei de măsline extra virgin, 30g muguri de pin, prăjiți, 30g parmezan ras, 120g roșii cherry – înjumătățite

Fierbe pastele până sunt al dente, scurge-le și păstrează un cană din apa în care au fiert. Între timp, pune în robotul de bucătărie avocado, busuioc, ulei de măsline, mugurii de pin, parmezanul și amestecă până devine cremos.

Combină pastele cu pesto și cu jumătate din apa păstrată de la spaghetti și amestecă ușor. Adaugă roșiile și amestecă astfel încât pastele să fie acoperite cu pesto. Servește cu parmezan proaspăt ras.

10. Rețeta de înghețată cu avocado


Dacă nu ați încercat niciodată înghețată de avocado, nu știți ce ați pierdut, așa se spune. Teoretic, această rețetă este foarte simplă: se ia o înghețată fără multe adaosuei și se pun în ea, din belșug, bucățele din fructul de avocado. Astfel, înghețata cremoasă și dulce se va combina cu la fel de cremosul avocado, reziltatul fiind o aromă bogată și interesantă. De altfel, în altă ordine de idei, dar pe același subiect, unii dintre maeștrii bucătari spun că, dacă nu ați încercat încă avocado asortat la deserturi trebuie să îl încercați. Cum ar fi și în compania plăcintelor dulci pe care le puteți asezona cu multe fructe verzi (cum ar fi kiwi), dar în principal cu avocado fac o combinație irezistibilă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`