Virgil Musta, despre sărbătorile de iarnă: ”Nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Situația este extrem de gravă”

Virgil Musta, despre sărbătorile de iarnă: ''Nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Situația este extrem de gravă''
Foto: tion.ro

Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a precizat că, anul acesta, îi îndeamnă pe oameni să nu îșifacă planuri pentru sărbătorile de iarnă, pentru că acestea nu vor fi posibile, în contextul pandemiei.

,,Situația este extrem de gravă”

„Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse.

Așa că, dacă lumea nu respectă acum niște norme esențiale, de Crăciun, sau imediat după, pot avea surpriza să ajungă prin spital. Iar în spitale abia mai sunt locuri, situația este extrem de gravă”, a spus Virgil Musta,pentru Press Alert.

Medicul a spus că un pacient a putut fi tratat în secția de Terapie Intensivă, după ce un altul a murit.

Acesta mai spune că personalul medical trece prin situații grele.

”Soluția a fost că a murit cineva și a eliberat locul. Sunt traume psihice care vor rămâne în mintea medicilor care le trăiesc”, a adăugat acesta.

„Au un mare stres că nu sunt locuri, se dau telefoane, nu sunt locuri, pacientul stă în salvare pentru că are nevoie de oxigen. Nu numai că sunt speriați, sunt deprimați”, a spus medicul despre colegii săi, pentru Press Alert.

Urmăriți B1TV.ro și pe