Gafă istorică marca Valeriu Zgonea: „Colegul meu, Mihai Viteazul”

Gafă istorică marca Valeriu Zgonea: „Colegul meu, Mihai Viteazul”
Foto: gandul.info

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a spus, marți, în timpul unei discuții despre steagul secuiesc arborat la Baraolt, că Mihai Viteazul este „colegul său”.

Eu sunt din oraşul lui Mihai Viteazul. Dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească nişte drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează. Eu nu privesc cu atâta ură această chestiune, sunt colegi de-ai mei care arborează steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu văd care e problema„, a afirmat Zgonea, întrebat dacă îl deranjează arborarea steagului de la Baraolt.

Zgonea nu a revenit asupra declarației sale nici după ce jurnaliștii au izbucnit în râs.

Întrebat din nou de jurnaliști dacă l-a numit pe Mihai Viteazul colegul său din greșeală sau doar a glumit, Zgonea i-a ignorat, grăbindu-se către ședința plenului Camerei, notează Mediafax.

Un drapel secuiesc de mari dimensiuni va fi arborat, marţi, în centrul oraşului Baraolt (Covasna), la iniţiativa organizaţiei locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

Zgonea și colegul lui, Mihai Viteazul

Embed:
Ultima oră
15:59 - Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron și cu 90% faţă de cazurile severe și deces (VIDEO)
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor
14:42 - Simona Halep, calificată în turul al treilea de la Australian Open după o adevărată demonstrație de forță. Finalista ediției din 2018 a cedat doar două ghemuri în partida cu Haddad Maia
14:42 - Florin Cîțu, semnal de alarmă în PNL. Liberalul, îngrijorat că Ministerul Finanțelor se împrumută la dobânzi foarte mari, iar investitorii își pierd încrederea în Guvern (surse)