Rusia relansează producția Moskwich, o marcă de automobile din era sovietică, la o fostă fabrică Renault

Rusia relansează producția Moskwich, o marcă de automobile din era sovietică, la o fostă fabrică Renault
Foto: captură video YouTube / DriveQ

După două decenii de pauză, Rusia a relansat producția Moskwich, o marcă de automobile din era sovietică, miercuri, la o fabrică de lângă Moscova la care au renunțat francezii de la Renault, a anunțat Ministerul rus pentru industrie și comerț, potrivit Reuters.

Rusia relansează producția Moskwich, la o fostă fabrică Renault

Renault a vândut statului rus pachetul majoritar de acțiuni pe care îl avea la producătorul auto Avtovaz, în mai, într-o tranzacție despre care s-a scris că ar fi fost încheiată pentru o rublă, dar cu o opțiune de răscumpărare pe șase ani. Pentru încă o rublă a vândut și fabrica, astăzi redenumită Fabrica de automobile Moskvich de la Moscova.

Cu doar 600 de vehicule programate pentru producție în acest an, relansarea are șanse mici să modifice perspectivele sumbre ale industriei de profil, ale cărei vânzări anuale ar putea fi mai mici de un milion în 2022, o premieră negativă în istoria modernă a Rusiei.

„Primele mașini Moskvich vor ieși de pe linia de producție în decembrie 2022”, a anunțat producătorul de camioane KAMAZ, partenerul tehnologic al fabricii.

Sursele Reuters susțin că pentru producția noului Moskvich ar putea fi folosită platforma de proiectare, inginerie și producție de la producătorul chinez de automobile JAC.

Sancțiunile introduse de Occident ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina au afectat grav accesul rușilor la componente de fabricație străină, iar mulți producători de mașini străini au ales să plece din țară. KAMAZ și guvernul rus au stabilit noi linii de aprovizionare, dar au refuzat să ofere detalii.

Urmăriți B1TV.ro și pe