"Am să investesc 500 milioane dolari să fac procesul migraţiei de neoprit!" George Soros, acuzat că urmăreşte interese financiare din criza refugiaţilor

"Am să investesc 500 milioane dolari să fac procesul migraţiei de neoprit!" George Soros, acuzat că urmăreşte interese financiare din criza refugiaţilor

Omul de afaceri George Soros a publicat recent o scrisoare în Wall Street Journal intitulată "De ce am ales să investesc 500 de milioane de dolari în migranți".

Această scrisoare, cât și acțiunile miliardarului și a fundațiilor pe care le controlează, au fost aspru criticată de scriitorul Sam Gerrans într-un editorial pentru rt.com. Acestă îl acuză că prin acțiunile sale dăunează grav Europei și că sponsorizează distrugerea statelor naționale.

De altfel, și premierul Ungariei, Viktor Orban, l-a acuzat că a inițiat sau a facilitat această criză a migranților. "Numele său este probabil cel mai bun exemplu pentru cei care susțin orice slăbește statele națioanale, ei susțin ceea ce schimbul tradițional de viață european. (…) Acești activiți ce susțin imigranții devin parte a rețelei de traficanți de oameni" a precizat Orban.

Scritorul îl acuză pe filantropist că mereu vorbește despre criza migranților și dă sfaturi privind măsurile ce trebuie luate cu toate că nu face parte din guvernului niciunei țări, și nici nu a fost parte în trecut.

Cu toate că nu a a avut funcție publică niciodată, asta nu l-a oprit pe George Soros să se implice în afacerile interne a altor țări și să sprijine insurecții precum "revoluțiile colorate" din Georgia sau Ucraina, și de asemenea să producă haos în Statele Unite prin mișcarea "Viața Negrilor Contează" (Black Lives Matters). De asemenea, el a făcut o avere prin atacarea lirei sterline în urmă cu câteva decenii.

Simon Gerrans îl acuză de asemenea că folosește mereu sintagma "noi" pentru a își expune părerile, dar în realitate nu există niciun "noi" fiind doar chestii pe care miliardul el impune celorlați pentru a fi îndeplinite.

Scriitorul afirmă că adevăratul mesaj al lui Soros în scrisoarea deschisă din Wall Street Journal este: "Acum că valul de migranți care intră a fost stabilit, am să investesc 500 de milioane de dolari să facă procesul de neoprit, veșnic și capabil să se autofinanțeze, și am să fac foarte mulți bani pentru mine în același timp. Și atâta timp cât este îmbrăcată în limba compasiunii, nu este nimic ce puteți spune împotrivă".

Urmăriți B1TV.ro și pe