Cu o fluctuație excepțional de mare, compania riscă să epuizeze tot fondul de forță de muncă disponibil până în 2024.
„Dacă vom continua să ne desfășurăm activitatea ca de obicei, Amazon va epuiza oferta de forță de muncă disponibilă în rețeaua americană până în 2024”, se arată în nota internă a companiei.
Amazon are dreptate să fie îngrijorată – rata de rotație a personalului său este astronomică. Înainte de pandemie, Amazon pierdea săptămânal aproximativ 3% din forța sa de muncă, sau 150% anual.
Chiar și fondatorul Amazon, Jeff Bezos, este îngrijorat. În ultima sa scrisoare adresată acționarilor în calitate de director general, Bezos a declarat că societatea trebuie să „facă mai multe” pentru angajații săi. Amazon trebuie să promită că va fi „cel mai bun angajator de pe Pământ și cel mai sigur loc de muncă de pe Pământ”, a scris el.
În parte, schimbarea de opinie a lui Bezos se datorează unui val de eforturi de sindicalizare la depozitele companiei. Și fiind al doilea cel mai mare angajator privat din SUA, Amazon se luptă acum să înlocuiască toți lucrătorii pe care îi pierde. Iar angajații au denunțat de mult timp condițiile de muncă ale Amazon și ratele ridicate de accidentare.
Un raport bazat pe analiza datelor Administrației pentru Securitate și Sănătate în Muncă (Osha), publicat de Centrul de Organizare Strategică în aprilie 2022, a constatat că rata rănirilor grave la Amazon în 2021 a fost de 6,8 la 100 de lucrători, mai mult decât dublu față de media de 3,3 la 100 de lucrători din industria de depozitare și o creștere cu 20% față de anul precedent.