Bitcoin, fără vlagă. Scădere drastică înregistrată de cea mai valoroasă criptomonedă

Bitcoin, fără vlagă. Scădere drastică înregistrată de cea mai valoroasă criptomonedă
Bitcoin / Foto: Hepta

Piața criptomonedelor este în picaj. Toate monedele virtuale sunt pe un trend descendent de câteva săptămâni bune, în frunte cu Bitcoin. Astfel, cea mai valoroasă criptomonedă a scăzut astăzi pentru prima dată sub 30.000 de dolari din luna iunie.

Scăderea Bitcoin a determinat și celelalte criptomonede să urmeze exemplul. Astfel, monede virtuale precum Ethereum, Ripple, Dogecoin, Litecoin Stellar, Tezos și Polygon se află pe un trend ascendent. Astfel, piața criptomonedelor  a pierdut în 24 de ore aproximativ 98 de miliarde de dolari, potrivit datelor CoinMarketCap.

Toate criptomonedele se află în picaj. Bitcoin, la jumătatea valorii maxime atinse

Bursele globale au scăzut în ultimele zile, ceea ce a determinat și evoluția negativă a pieței crypto. Luni, indicele Dow Jones a avut cea mai slabă zi din luna octombrie a anului trecut, în condițiile în care există îngrijorări cu privire la calitatea și forța redresării economice, pe fondul COVID-19.

Bitcoin a atins maximul în luna aprilie, când a trecut de 60.000 de dolari, iar după jumătatea lunii mai a început să se prăbușească, în urma anunțului fondatorului Tesla, Elon Musk, ce a declarat că nu va mai accepta plata în Bitcoin, din motive legate de protecția mediului. Musk a făcut anunțul după ce a cumpărat un volum uriaș pe Bitcoini, pe care i-a vândut la un preț consistent, după ce s-au apreciat.

La finalul lunii mai, Bitcoin a scăzut la 35.000 de dolari, iar în ultimele săptămâni s-a apropiat din ce în ce mai tare de pragul de 30.000 de dolari. Caracterizată de o puternică volatilitate, specialiștii în tranzacționarea de monede virtuale anticipează o creștere accelerată în toamnă.