Invenţie inedită: PaperPhone, telefonul care se îndoaie

Invenţie inedită: PaperPhone, telefonul care se îndoaie

Cercetătorii canadieni au creat un telefon ingenios numit PaperPhone, un dispozitiv flexibil pe care pot fi stocate informaţii şi care funcţionează la fel ca orice alt telefon inteligent, informează Newscientist.com.

Marea noutate pe care PaperPhone-ul o aduce faţă de celelalte dispozitive inteligente este accesarea informaţiilor prin îndoire şi sucire, precum şi afişajul e-Ink de 9.5 centimetri.

Prin îndoirea unui colţ al dispozitivului, userul poare naviga prin paginile unui e-book, poate accesa fişierele cu muzică sau poate naviga în meniul telefonului.

“Acesta este viitorul. Totul va arăta şi se va simţi în acest fel în doar cinci ani”, a declarat canadianul Roel Vertegaal, creatorul dispozitivului, care este şi directorul Universităţii Queens Human Media Lab.

Unul dintre avantajele PaperPhone-ului este acela că dispozitivul nu foloseşte energie atunci când nu este utilizat, iar ecranul este foarte uşor lizibil. Pe de altă parte, display-ul dispozitivului este limitat doar la culorile alb şi negru.

Prototipul va fi prezentat la Conferinţa CHI ce va avea loc săptămâna viitoare în Canada, la Vancouver.

PaperPhone, telefonul flexibil

Ultima oră
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - ECDC avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:34 - CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate
20:04 - Dosar penal pentru români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false. Fenomenul s-ar putea amplifica după ce și Grecia a intrat în zona roșie
20:00 - Grecia a intrat în zona roșie. Ce efect are decizia pentru turiștii români
19:51 - Mircea Hava: `Ghinea, du-te acasă`, ar trebui să îi spună premierul. Dacă portofoliul era la PNL și dacă ministrul ar fi discutat cu cei care știu ce înseamnă fondurile europene, altfel ar fi stat lucrurile pe PNRR (VIDEO)