Klaus Iohannis, despre o eventuală aplicare a majorării de pensie de anul viitor: Trebuie să ținem cont de constrângerile bugetare (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre o eventuală aplicare a majorării de pensie de anul viitor: Trebuie să ținem cont de constrângerile bugetare (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că trebuie țint cont de constrângerile bugetare pentru a putea fi majorată pensia și în anul 2021.

Klaus Iohannis: Susțin cu mare entuziasm orice creștere și a pensiei, și a salariilor, și a bonsului pentru medici, și a bonsului pentru profesori

Președintele României a afirmat că susține orice creștere și a pensiei, și a salariilor, însă trebuie ținut cont de constrângerile bugetare. El a adăugat că, în prezent, tot ce s-a putut s-a realizat.

”Eu personal susțin cu mare entuziasm orice creștere și a pensiei, și a salariilor, și a bonsului pentru medici, și a bonsului pentru profesori, dar din păcate trebuie să ținem cont de constrângerile bugetare și aceste creșteri vor fi posibile în momentul în care bugetul țării va permite astfel de creșteri. În acest moment, tot ce s-a putut s-a realizat”, a spus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă miercuri

Reamintim că președintele României Klaus Iohannis a susținut miercuri, de la ora 18.00, o conferință de presă în care a abordat subiecte precum începerea noului an școlar, alegerile locale care vor avea loc pe 27 septembrie, despre presupusa plată de polițe din MAI sau măsurile de relaxare.

Klaus Iohannis: Am cerut guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă la nivel național

Președintele Klaus Iohannis a declarat că le-a cerut tuturor primarilor, președinților consiliilor județene și inspectorilor să soluționeze cu prioritate problemele din școli.

”Au reînceput școlile, multe cu prezența fizică a copiilor. Nu peste tot școlile au beneficiat de resursele necesare. Fac un apel la directori să se adreseze fără rezerve atât autorităților locale, cât și inspectoratelor, cerându-le toate resursele de care au nevoie și clarificările necesare”, a spus președintele.

Iohannis a cerut Guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă la nivel național, ”cu vulnerabilitățile și soluțiile necesare”.

Klaus Iohannis, despre măsurile de relaxare

Președintele României consideră că măsurile de relaxare s-au luat atunci când experții, specialiștii, epidemiologii au spus că se poate lua o măsură sau alta.

”Cred că România a acționat cu suficient de multă precauție și cred că din ce în ce mai mulți cetățeni înțeleg că această precauție nu trebuie să fie așteptată de la autorități, ci de la fiecare în parte. Este motivul pentru care în fiecare săptămână îi rog pe români să poarte masca, să păstreze distanța și să se îngrijească. Noi restricții în momentul acesta nu sunt prevăzute”, a spus el.

Klaus Iohannis, despre alegerile locale din 2020

În timpul conferinței de presă din data de 27 septembrie, președintele Klaus Iohannis a discutat despre alegerile locale din 2020. Acesta îi îndeamnă pe români să se prezinte la urnele de vot și să-i aleagă pe „candidații care pot schimba comunitatea în bine”.

„Pe 27 septembrie mergem la urne să îi alegem pe cei care vor conduce în următorii patru ani comunitățile locale. Votul nostru decide cum se vor schimba localitățile în care trăim. Dragi români, mergeți la vot și puneți ștampila pe candidații care pot schimba comunitatea în bine. Aceste alegeri sunt esențiale, pentru că rezultatul lor va influența cum arată viața voastră de zi cu zi, de la probleme de trafic, la cum vor arăta școlile și spitalele. De aceea, nu îi lăsați pe alții să decidă în locul vostru.”

Klaus Iohannis: PSD nu a învățat nimic, nici nu dorește și nici nu dorește să facă o politică constructivă

Acesta a mai menționat că Partidul Social Democrat (PSD) ”nu a învățat nimic, nici nu dorește și nici nu dorește să facă o politică constructivă”.

”Pot să vă spun un lucru care, sincer, m-a întristat și chiar m-a surprins un pic. Astăzi, în Comisiile de buget reunite, PSD, cu sprijinul unor traseiști, a votat într-un fel cu amendamente proiectul rectificării bugetare și dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, pesediștii, atunci aceste lucruri ar costa peste 6% din PIB în restul acestui an și în anul viitor. Este evident că acești bani, pur și simplu, nu există, și constatăm că PSD nu a învățat nimic, nici nu dorește și nici nu dorește să facă o politică constructivă”, a afirmat Iohannis.