Negocieri eșuate între Putin și omologul ucrainean Viktor Ianucovici, în privința prețului gazelor

Negocieri eșuate între Putin și omologul ucrainean Viktor Ianucovici, în privința prețului gazelor
Foto: news.kievukraine.info

Negocierile dintre preşedintele ucrainean Viktor Ianucovici şi omologul său rus, Vladimir Putin, cu privire la preţul gazelor ruseşti livrate Kievului, au eşuat.

Ianucovici dorea scăderea preţului gazelor de import, considerat prea mare chiar şi după reducerea cu treizeci de procente aplicată în 2010. Însă cerinţele Rusiei au fost respinse de Liev.

Putin dorea ca Ucraina să îi cedeze controlul asupra gazoductelor sale ori să se îndepărteze de Uniunea Europeană pentru a se alătura uniunii vamale din care fac parte Rusia, Belarus şi Kazakhstan.

Din delegația rusă a făcut parte și directorul gigantului rus Gazprom, Alexei Miller, în condițiile în care autoritățile de la Ucraina încearcă de mai multă vreme să reducă dependența de gazele rusești.

Deși 70% din gazul consumat în Ucraina este importat din Rusia, Kievul a încercar să reducă importurile la 27 de miliarde de metri cubui de gaze; Gazprom susține că o astfel de modificare ar încărla acordurile în vigoare și ar duce la o nouă criză a gazelor în Europa, ca cea din ianuarie 2009.

Ultima oră
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)