Ploi abundente în mai multe zone din țară. Meda Andrei, ANM: La Codul roșu izolat putem avea chair și peste 100 l/mp. Cei de pe litoral nici sâmbătă nu vor avea parte de o vreme bună (VIDEO)

Ploi abundente în mai multe zone din țară. Meda Andrei, ANM: La Codul roșu izolat putem avea chair și peste 100 l/mp. Cei de pe litoral nici sâmbătă nu vor avea parte de o vreme bună (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Vor fi ploi abundente în mai multe zone din țară începând de vineri după-amiază, iar cel mai mult va ploua în județele avertizate cu Cod roșu, adică în Vâlcea și în zona montană și sub-montană din Gorj și Argeș, a declarat Meda Andrei, meteorolog de serviciu ANM, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Ploi abundente în mai multe zone. Meda Andrei (ANM), pe B1 TV, despre starea vremii

Întrebată la ce să ne așteptăm pentru acest weekend, Meda Andrei a explicat: „Weekendul ar fi destul de bunicel pentru că vremea încet-încet, din a doua parte a zilei de mâine, se va ameliora, dar ce este de interes se va produce în această după-amiază, pe parcursul nopții și la începutul zilei de mâine, în sensul că va ploua, de interes acesta este fenomenul, ploaia abundentă, iar cel mai mult va ploua în județele avertizate cu Cod roșu, adică Vâlcea, de asemenea, în zona montană și sub-montană a județelor Gorj și Argeș”.

„După aceea, zonele vizate de Codul portocaliu vor fi cele din Transilvania, Oltenia, de asemenea, local Maramureș, Muntenia și Dobrogea, în timp ce județele care au rămas cumva neacoperite de Codul roșu, respectiv portocaliu, din vest, est și parțial din sud-est, vor fi cu Cod galben. La Codul galben, local sunt așteptate cantități de apă de peste 25-40 l/mp, la Codul portocaliu de peste 40-60 și izolat în Oltenia chiar de pese 70-80 l/mp, iar la Codul roșu izolat putem aveam până mâine dimineață chiar și peste 100 l/mp”, a continuat meterologul.

Întrebată dacă nicio parte din țară nu este fără atenționare meteorologică, ea a confirmat: „Nu, nu este nicio zonă, dar cred că trebuie menționat faptul că partea de vest a țării se va elibera prima. Mai mult va ploua acum în prima parte a zilei, după-amiază, așa, până spre seară. Pe parcursul nopții mai multe ploi vor fi pe centrul, sudul și estul țării, iar mâine dimineață pe acestea le vom regăsi cam pe Moldova, Dobrogea, mare parte din Muntenia, mai puțin în rest. În restul zonelor pe care nu le-am menționat acum vor fi doar pe suprafețe mici slabe și nu vor mai reprezenta un interes”.

„Pentru mâine, cele mai mari cantități le așteptăm aici, spre sud-estul țării, Dobrogea, poate estul Munteniei, însă cu siguranță vom reveni cu un nou mesaj care să sublinieze exact aceste zone pe care urmează până mâine spre prânz, poate până mâine spre seară, să mai plouă. Așadar, cei care se îndreaptă spre litoral sau au apucat să fie acolo, din păcate, nici mâine nu vor avea parte de o vreme bună. Duminică însă este ceva mai bine, dar mai răcoare”, a mai spus Meda Andrei.

Urmăriți B1TV.ro și pe