Surse: Mugur Isărescu mai rămâne un mandat în fruntea BNR. Florin Georgescu, înlocuit de Leonardo Badea în postul de prim-viceguvernator

Surse: Mugur Isărescu mai rămâne un mandat în fruntea BNR. Florin Georgescu, înlocuit de Leonardo Badea în postul de prim-viceguvernator
Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Mugur Isărescu va rămâne la conducerea Băncii Naționale Române (BNR) încă un mandat, iar Florin Georgescu se va retrage, din motive de sănătate, din poziția de prim-viceguvernator și îl va lăsa în locul său pe Leonardo Badea, potrivit unor surse citate de Economica.

Structura Consiliului de Administrație al BNR, modificată

Astfel, în toamna acestui an, structura Consiliului de Administrație al BNR va fi modificată. Actuala conducere a preluat mandatele pe 11 octombrie 2019, deci procedurile ar trebui să se desfășoare în octombrie-noiembrie anul acesta.

Conform surselor Economica, Leonardo Badea va urca pe poziția de prim-viceguvernator, din actuala calitate de viceguvernator, în condițiile în care Florin Georgescu se va retrage din motive de sănătate, iar Badea are și experiența necesară și susținerea celui mai mare partid din România, PSD. Badea se va ocupa de supravegherea bancară, din noua poziție.

Pe de altă parte, Mugur Isărescu mai rămâne un ultim mandat în fruntea BNR.

Cine l-ar putea înlocui pe Mugur Isărescu din 2029

Mugur Isărescu a este în funcția de guvernator al BNR încă din septembrie 1990, fiind în prezent cel mai longeviv guvernator de bancă națională din lume.

În cei 34 de ani și-a format sau consolidat puternic relații internaționale la toate nivelurile, calitate care i-a permis să ajute România în momente dificile economic, dar și să își păstreze postul în situații în care nu s-a aflat pe aceleași poziții cu cei care conduceau politic țara.

Mandatul 2024-2029 va fi cel mai probabil ultimul, fiind deja vehiculate nume în privința celui care va conduce ulterior BNR.

Mai exact, potrivit unor surse, în fruntea listei pentru poziția de viitor guvernator s-ar afla Răsvan Radu, fostul CEO al Unicredit. În prezent, bărbatul lucrează la BNR pe postul de consilier de strategie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:58 - Poliţia Braşov a prins un şofer cu 275 km/h: „Vehiculul tău a fost surprins de aparatul radar într-o cursă de viteză mai captivantă decât un film de acţiune” (VIDEO)
23:27 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, despre mitingul fermierilor: „Au ieșit în stradă dar nu aveau revendicări” (VIDEO)
22:50 - Ministrul Agriculturii, acuzații grave la adresa fostului director APIA: „A făcut plăți către soția sa, care deține exploatație de teren agricol” / „A luat partea politică în brațe, a stat numai pe la televizor, toate hârtiile și toate mapele nu erau făcute”
22:14 - Nicușor Dan: „Încă 25 de luni, din momentul ăsta, vom plăti lunar 12 milioane de lei familiei Constanda”
21:48 - Nicușor Dan: „Pe PNRR, proiectele la care noi am putut să aplicăm au fost relativ restrânse”
21:21 - Nicușor Dan, întrebat dacă îi este teamă de un candidat comun PSD-PNL: „E neserios să faci un proiect pentru București în 2-3 luni” (VIDEO)
20:53 - Cătălin Predoiu anunță discuții cu ministrul italian de interne despre fugarii români: „Găsesc portiţe legale în legea italiană”
20:30 - Gheboasă, după ce a fost prins cu canabis: „Nu sunt traficant. Sunt un fost consumator. Am fumat și eu un joint”
19:53 - Ion Iliescu vorbește de ziua sa despre glumele pe seama vârstei sale: ”Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima”
19:42 - Newsweek: Care sunt riscurile pentru sănătate ale consumului de lapte? Când te ajută, când îți face rău?