TAROM, amendă URIAȘĂ de la Consiliul Concurenţei, pentru înțelegeri cu agențiile de turism

TAROM, amendă URIAȘĂ de la Consiliul Concurenţei, pentru înțelegeri cu agențiile de turism

Compania Naţională de Transporturi Aeriene TAROM S.A. urmează să fie sancţionată de Consiliul Concurenţei cu 1,26 la sută din cifra de afaceri.

Compania aeriană este acuzată a oferit curse charter în cadrul unei înţelegeri cu agenţiile de turism.

Astfel, cele 21 de firme şi-ar fi coordonat politicile comerciale în scopul stabilirii unui preţ minim de vânzare a pachetelor de servicii turistice.

Totodată, 20 de operatori de turism vor fi sancționate.

În acest caz, Consiliul Concurenţei a verificat compania TAROM începând din iunie 2017, la un an după începerea efectivă a unei investigaţii care viza 20 de operatori de turism.

În cazul TAROM, Consiliul Concurenţei urmează să dea o amendă de 13 milioane de lei, adică aproape 3 milioane de euro, potrivit unor surse ale Libertatea.

Tags:
Ultima oră
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)